Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

get

Vidjet ćemo što će reći na servisu, svakako ću sve prijaviti da bude zabilježeno, pa ako sada ništa ne poduzmu da im se možeš žaliti i nakon garancije ;)

tipo 1.7d

Citat: get  u 09 Srpanj 2009, 10:34:55
To ljubomora iz traktorčića.

ma kakva ljubomora, traktorčić radi kao singerica a kako su doÅ¡li topli dani potroÅ¡nja se spustila na 5l  ;D

i nemam problema s garancijom  :D

get

Jučer primjetih prvog cvrčka. Onako, na sporoj grbavoj cesti se radi jedna vibracija. Onda sam vidio da se prsten oko kilometar sata malo odvojio (na pozicoji izmeÄ'u 7 i 10 sati). Sada ne znam da li da to probam skroz izvaditi pa ponovno zalijepiti, ili se to uopće ne lijepi ?

get

E da, i sada za viken kada sam oprao auto nakon dva mjeseca :D, sam primjetio malo oštećenje laka na lijevom pragu, veličine do 0.5 cm. Kao što vjerojatno svi imaju oštećenje iza pogonskih kotača na pragovima (govorim o sport modelu).

Kupio sam lak korekture pa ću probati i to sanirati, iako mi se to čini malo poveće za takvu sanaciju.

Ili da to lijepo reklamiram u servisu ??

Anton

oni ce ti reci da je to ostecenje nastalo vanjskim utjecajem te da se garancija ne odnosi na to  :smrc:

get

Primjetih sada na ovim zimama da oni poklopci prskalica za pranje Xenon farova su nekako na babinom zubu. Prije sam samo mislio da je to zato što se voda zaledila, ali sada kada je zatoplilo još se zibaju, tako da to ide pod reklamaciju.

get

Prskalice su ostale kako je. Ja sam to prijavio, oni rekli da je to normalno, ali su mi zato poravnali spoj haube koji tvornički nije bio lijepo podešen.

Eto, za sada toliko. Lijepo je kada su problemi samo takve vrste :D

get

Ovo je još uvijek aktualna lista od koje neću odustati prije isteka garancije

1. Poklopci prskalica za xenon su klimavi, izrazito zimi

2. Problem sa ručicom pokazivača smjera, kod otklona volana se ne može aktivirati (prilikom zakretanja volana i paljenja pokazivača smjera je problem primjetan)

3. Zadnji farovi se magle, zimi kod duže vožnje, na gornjem dijelu pojavljuje se maglica, koja smanjuje vidljivost svjetla pozicije i svjetla kočnice

4. I dalje se čuje škripa stražnjeg ovjesa (stražnjeg suvozačkog). Primjetno na malim neravninama i lijevim zavojima, poglavito za vrijeme kišnih dana

I to ću tražiti na redovnom servisu, ali ne da im ja kažem, već da im pokažem. Jer ovako ispada lud zbunjenog.

zelja1984

Evo na mom Bravu starom godinu i pol , i na predjenih 36000km riknula lambda sonda.
Stalno se pali check engine i ona žuta lampica od motora stalno gori , kad prebacim na plin nakon par sekundi mi automatski vrati na benzin.
Bio u servisu i rekli mi da ce provjerit da ju proguraju na garanciju , jel kao imam ugradjen plin pa ne znaju da li ce moci na garanciju, a kad sam ga ugradjivao rekli mi da stavim onu posudu za podmazivanje ventila i da nema problema.
Takodjer sam primjetio da mi sada na auspuh izbaciva crni dim i smrdi na gorivo , nadam se da je to zbog lamda sonda i da nece biti nikakvih drugih problema.

speljac

Ja imam garanciju i na plin 2 godine. Zato sam i ugraÄ'ivao tamo gdje sam kupio auto, da me ne zaje.. ili Å¡eću od servisa do plinoinstalatera. Di si ti ugraÄ'ivao plin?

zelja1984

Auto Tomas u Osijeku , on je ovlasteni za BRC.
Sto se tice ugradnje i rada na plin ne mogu naci ni jednu primjedbu , jedino me ovi u servisu od Fiata kad dodjem za nesto uvjek drkaju da je to od plina.
Evo bas sam danas bio u servisu i kazu da ce mi promjenit lambda sonu , ali ako iduci put opet rikne da onda necu imat garanciju jer je to od plina ( Ionako ce mi do iduceg rikavanja isteci garancija pa mi je onda svejedno).

:resp

Gigi

Bilo bi zanimljivo čut razlog rikavanja lambda sonde da si kod njih plin ugradil  8)

zelja1984

Oni nemaju ugradjivanje plina u servisu , a i da su imali ne vjerujem da bi ga tamo stavio.
Kako se vama ostalima krece potrosnja ulja , meni trosi 1L / 2500km , i ovi u servisu kazu da je to u granicama normale , jer u knjizici pise 4 dcl/ 1000km.

speljac

To je previše. Drugo ako je auto nov pa traje razrada. Meni od izmjene do izmjene (svakih 15k) ne troši ništa ulja, nikad ga nisam nadoljevao, samo ga redovito kontroliram. A koje ulje ti stavljaju?

zelja1984