Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 10 Gosti pregledava ovu temu.

get

Citat: Kolumbo  u 01 Ožujak 2009, 02:43:55
Na mojem Bravu, ponovo se pojavio nedostatak (greška), a o kojoj sam već ranije pisao. To je da se ne isključuje (gasi) žaruljica u preticu (ladici) kod suvozača. Dosad su u servisu već mijenjali prekidač, a potom naknadno i vratašca, ali kvar se ponovo javlja. Jednostvno, kad se vrata zatvore ne nalegnu idealano na polugu prekidača. Nedostaje veoma malo (koji milimetar). U servisu manu ne uspijevaju otkloniti. Morat cu malo isfušarit te kapnuti malo silikona na unutarnju stranu vratiju i problem će biti riješen.
Jeste provjerili i vi na vašem Bravu da li imate ovakvu grešku?

Ja sam gledao, ali kod mene se gasi, odnosno nisam primjetio da mi goti žaruljica.

get

Nego tek sam danas primjetio neÅ¡to Å¡to sam prije čitao na drugom forumu. A to je gubitak rashladne tekućine. Posebno je izraženo na T-Jet motorima. Kod mene nije kritično kao u nekim primjerima, ali se spustilo neÅ¡to ispod minimuma.  Znam da sam joÅ¡ prije primjetio neku tekućinu na suvozačevom mjestu, ispod one plastike gdje se nalazi broj Å¡asije, ali te dane je ljevala kiÅ¡a i mislio dam da je to mokro od kiÅ¡obrana, ali očito nije. Navodno nije neki problem, kao treba dotegnuti neku cijev Å¡to ide prema turbini?!? ako sam dobro shvatio i vidjeti ono Å¡to ide prema kabini. Kod mene to nije toliko izraženo jer nije da sam baÅ¡ palio grijanje, ali kada jesam primjetio sa da se nekako čudno grije kabina.

Ima li netko slična iskustva ??

Ja ću zvati servis ovaj tjedan pa ćemo vidjeti.

andy85

KOD MENE je sve ok s žaljuicom u pretincu, gasi se :) a za istjecanje rashaldne tekucine neznam, zval sam ono malo prekontrolirati kad naljevam votu za stakla, ali nije se ni pomaknula kako sam ga kupil, a i sam sam bil na servisu i nisu ništa relki da su dotakali...

get

Danas ću provjeriti joÅ¡ jednom, jer sada je u garaži skroz na ravnom. Jer koliko vidim, jako je mali raspon izmeÄ'u min i max, pa je možda samo stvar parkinga.

get

Danas sam zvao servis za oticanje rashladne tekućine. Kada je auto hladan, razina se spusti nešto ispod min. Sutra sam narucen u 8h pa ćemo vidjeti. Čovjek mi u servisu kaže da su za sada to imali samo na dva vozila.

Pa javim budu kaj sredili.

Dray

BaÅ¡ me zanima kaj ti bud rekli! Meni je  dotočeno na 15000 3dl pa sad neznam jel to normalno ili ne!

get

Moj tek ima 6500km. I bio sam primjetio tekućinu na suvozačevom mjestu (onaj poklopac na podu gdje se nalazi broj šasije). E sad, nije da baš palim grijanje jer radim jako kratke relacije, pa bi to možda i bilo vidljivije. Ali kao što sam rekao, kada sam primjetio to mokro, te dane je ljevala kiša ko luda, pa sam mislio da je mokro od toga.

A na drugom forumu sam pročitao da se to dešava zbog nekog lošeg spoja i to baš na T-Jet motorima.

Al evo, budemo vidjeli, nije neki kvar ako se na vrijeme reagira i primjeti, ali može biti zeznuto ako se skroz isprazni :)

Dray

Btw. moj je 1.6 MJET 77 kw 105 ks! I ja dosta koristim grijanje,ak je to važno! Jedino kaj sam dobil od Fiata pismo za neki wastegate ventil al to je navodno sreÄ'eno!

get

Vratila se zverka sa servisa. Kaže čiko da su zategnuli jednu Å¡elnu na koju je malo puÅ¡talo. Nadodali antifriz pa cemo dalje vidjeti jel su stvarno rijesili kvar.

I moram reći da mi se ne sviÄ'a kada ostavim auto :)

pMarko

Samo da izvjestim. Malo vozim Brava jer sam stalno u sluzbenom autu, vise ga zena vozi. Enivej, jucer sam se provozal i skuzil da dok ga izvlacim, pojac struze, a i na njemu je bilo vidljivo habanje, malo se pocel cufat po rubu. Uglavnom, skinul sam onu plastiku na srednjem stupu i bil je zamotan jedan krug (izvana se to ne vidi) i strugal je po nekoj matici. Okrenul sam ga, namjestil, okrenul kopcu i to je to. Eto, ak neko ima slicnu situaciju, lako se rijesi. Treba samo jedan torx.

Marko

Tomislav

Par naputaka o novom Bravu.
Vidim da se ljudi žale na krckanje kod okretanja volana te na lupanje kod prelazaka preko rupa. Naime i sam imam takvih problema i bio sam u servisu već tri puta radi tih stvari. U glavnom objašnjenja su slijedeća:
Lupanje kod prelazaka preko rupa - navodno da nekakva brtva na zadnjim (a vjerojatno i prednjim) amortizerima s vremenom ostaje nepodmazana pa kod neravnina struže i proizvodi takve zvukove. Naime, nakon servisa, nisam više ništa čuo, ali nakon cca 2 tjedna opet ista stvar. Navodno je to konstrukcijski problem koji se stalno pojavljuje. Ali ako otvorite prtljažni prostor, pogledajte policu koja je vezana na vrata, odvojite ju od vrata i pustite dole. Tada ju pokušajte malo pomaknuti lijevo desno i trebali bi primjetiti malo lufta. Tako da mislim kako tupi zvuk kod prelaska preko neravnina dolazi i od tuda.
Å to se tiče krckanja kod skretanja, izgleda da postoji nekakva greÅ¡ka na letvi volana. U glavnom, meni su malo podmazali letvu te se taj zvuk viÅ¡e ne čuje, ali su i naručili novu pa su rekli kada doÄ'e da će ju zamijeniti. Sve pod garancijom.

Pozdrav :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Global

Ja za sada nemam pritužbe, osim da su me kočnice počela hebat na 20.000 km, da se zadnja štop svijetla kondeziraju nakon "jačeg" pranja auta, da više troši na autocesti od deklariranog u papirima iako vozim 130 km/h i tak....mislim da je to sve o.k. za Fiat ili možda grešim ili nije dovoljno što je auto plačem 135.000 kn?
Å ta Vi o tome mislite?

get

Nije mi jasno kako su te počele zezat kočnice ?!
Inače, auto je dosta težak, tako da treba biti nježan prema kočnicama :)

Ovo za kondenziranje je istina, ja ću im to svakako prijaviti na prvom servisu.

Što se tiče potrošnje, ti imaš dizel, pa sada ne znam koju potrošnju očekuješ, meni je sasvim prihvatljiva na 130 km/h dvije osobe i dosta prtljage 7.8-8,2 l/100km. Meni i više prihvatljivo. Na otvorenoj cesti ga mogu voziti bez problema na 7 litara.

Ja imam samo prigovor na stražnji suvozačev ovjes koji nekako škripi/udara u lijevim neravnim zavojima, što ću im svakako prijaviti.

Inače nekih bitnih zamjerki i nemam.

E da, jučer sam bio primjetio neku neravninu na stražnjem braniku blizu parking senzora, izgleda mi kao da je neka mrvica prelakirana, samo mi je čudno kako to do sada nisam primjetio. Kao da je izraslo sa vremenom.

To ću im isto prijaviti da poslije ne bi bilo nismo znali.

Global

Ne znam Å¡to tu nije jasno, koliko sam vidio i drugi imaju problem sa kočnicama. Jednostavno auto sam koči i gotovo, kao da ga blokira neÅ¡to, a papučica kočnice je tvrda kao kamena, a ne lagana kao kad je sve O.K. Izgleda da im je to boljka i mislim da će se i to drugima deÅ¡avat. Prije sam vozio Golfa III TDI 90 ks i bio sam prezadovoljan, nikada ni jedan manji kvar , a vozio sam ga 6 godina. PotroÅ¡nja mu je bila 5,3-6,0 l. maximalno, bez obzira koliko sam ga tjerao. DoduÅ¡e, auto je bio i lakÅ¡i od Brava. Inače ja samo vozim relaciju RI-ZG i obrnuto, znači samo autoput, od 20.000 km koliko sad imam u godini dana, možda sam 3-5 tisuća imao gradske ili magistralne ceste, sve drugo autoput i bez obzira na sve čini mi se da potroÅ¡nja od 7 litara ili 7,2 i nije baÅ¡ mala (znam imat prosjek 6.5 l/100 km). U papirima piÅ¡e puno manja potroÅ¡nja na autoputu, u gradu 7,5 l/100 km, na otvorenoj cesti 4,4 l/100 km, u mjeÅ¡ovitoj vožnji 5,6 l/100, to uopće nije istina, pogotovo  podatak o potroÅ¡nji na otvorenoj cesti, pa to je notorna laž.

tomislav10

E da... stari dobri volkswagenovi tdi motori... takvog imam u Octavii i troši u prosjeku 6,0 l/100km, autocesta pri brzini od oko 140km/h - 6,5l/100km... a Škoda je teška cca 1310kg, dakle kao i Bravo...