Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Zaboravih dal je 3mm ili 5mm ledica unutra

g3ar

Na ostalim vratima svijetle pa sam se htio pripremiti sa novom prije nego skinem panel sa vrata  :ok1:
<3JTD

Mike20

Samo je pitanje da li će nova svijetliti istog intenziteta ko i ostale, tak da ih uzmi više

Tom

Citat: Tom  u 01 Veljača 2019, 07:44:32
Ide.
Termostat od R4 (40, 50 kuna kako gdje) ugradio sam na 1,9 (mislim da je 120 ks), 147 JTD 115 i 150, Stilo JTD 80. Ovi zadnji rade godinama bez greške.
Na Bravo 1,6 nejde, ali je zato novi termostat doÄ'e 216 kuna

Samo da se nadovežem, termostat od R4 ide i na 1,9 103 kw, samo mi se čini da je na 103 kw manji promjer crijeva nego na 85 kw i 110 kw, teže ide unutra.
Treba kupiti onaj koji otvara na 88 ili 89 stupnjeva, a ja sam izgleda ugurao onaj koji otvara na 83 i sad umjesto da kazaljka stoji ravno, ona stoji u lijevo prije 90  :facepalm:
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

boriggy

pozdrav svima, imam situaciju sa svojim bravcem.. riknuo mi jedan injektor i curilo mi gorivo.. zapaljeno.. vjerujem da je to nafta iz motora sikljala.. uglavnom.. sada mi kompletan motorni prostor smrdi po nafti spaljenoj.. cini se da je i ventilacija nesto od toga posaugala u meduvremenu, pa sada kada upalim grijanje, hocu umrijet od smrada u kabini.. da li preporucujete pranje motora, za pocetak, pa onda dezinfekcija i ciscenje ventilacije kompletne, a onda i, naravno, zamjena filtera kabine? ima li netko kakav dodatni savjet mozda?

Tooutman

ja bi počeo okrenuto. znaci prvo od filtera kabine
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

boriggy

hm, da.. probat cemo i tako, da..

Tom

Trebao bi prvo oprati motor i motorni prostor, onda staviš novi filter zraka i dezinficiraš.
Nema smisla stavljat novi filter kabine... jer ako se budeš dalje tako vozio i dalje bude smrdilo od motora. niši niš napravio. Prvo otkloniti uzrok, onda ostalo.
Ako budeš išao sam prat motor toplo preporučujem da nekom vrečicom zaštitiš konektore na kompu, diznama... i tak
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

mrbrownstone

Pozdrav forumaši,

Vrijeme je da mog dugogodiÅ¡njeg prijatelja (Punto 2 redizajn) zamjenim. Odlučio sam se za opet za Fiat-a i to za Bravo. Htio sam ustvari ići na Ford Focus, ali dizajn Brava je prevagnuo. S obzirom na malo dijete auto sa 3 vrata nam je zaista postao pre mali (predugo se već i guramo) a i mi u Puntu se ne bi proslavili u nekom sudaru. Pročitao sam, do sad, 40 stranica ove teme, ali evo svejedno bih htio koji savjet. Dakle cilj je Fiat Bravo II godiÅ¡ta do npr 2012. Å to mlaÄ'i to bolje. S obzirom da je sigurno preko 70% dizela na oglasnicima sve mi se čini da ću morati ići u tom smjeru, premda zaista malo kilometara godiÅ¡nje radim (jer sam uglavnom na biciklu) a benzinaca je na oglasnicima malo. Izbor je dakle ili stariji 1.9jtd ili noviji 1.6 jtd. Kategorije kilowata su dosta loÅ¡e rasporeÄ'ene u odnosu na osiguranje za registraciju pa me zanima koliko plaćate osiguranje? Ja npr za Punta plaćam 897kn 44kW, ZG (50% bonus). Svake godine sve viÅ¡e zapravo. Zanima me na Å¡to da obratim pažnju pri kupnji? Koje su stvari loÅ¡e izvedene? Ako imate bilo kakav savjet na Å¡to da obratim pažnju prilikom kupovine, slobodno napiÅ¡ite. Gledao sam 2 kod preprodavača u tzv autosalonima i nisu me neÅ¡to pretjerano oduÅ¡evili. Sutra sam mislio dva pogledati od fizičkih osoba. Pa eto ako netko ima savjet ili da prodaje dobar auto neka se javi :) Zapravo najviÅ¡e me brine da me netko ne sje... pri kupovini jer ćemo dati dobar dio uÅ¡teÄ'enog novca pa ne bi htio da mi netko uvali. Hvala

Mike20

Najviše je bilo uvezeno dizela s malo co2, dakle 1.6 jtd. Pošto autokuće bi morale odgovarati za stanje auta tj. stanje km, uvoze se uglavnom solidno razbijeni auti pa se slažu, mislim da je sve manje auta sa skinutim km kod njih.

Uzmi nekog s MES-om, provjeri stanje km, da su mijenjani, dal' ima greški u kojem od sustava, provjeriš spojeve limenih ploha, uzmeš mjerač debljine laka i postoji velika mogućnost da ćeš uzeti dobar primjerak.

MESom možeÅ¡ vidjeti stanje dizni, pogledaÅ¡ curenje ulja oko turba i usisu, dal se čuje zamaÅ¡njak, dal' su servisi raÄ'eni redovno.
Kod auta sa dvozonskom klimom, provjeriš kako radi.

dinko1981

Ja bi bi na tvom mjestu isao iskljucivo na benzinca pa makar morao odustat od talijana,  jer s obzirom na kilometrazu koju radis to je bacanje novaca. Benzinci su u pravilu jeftiniji u startu a kod dizela tog godista i kilometraze 150t + km u pravilu slijede vece investicije ( kvacilo, zamasnjak, dizne, turbina, egr) . Obicno su zato i na prodaju jer se ljudima neda ulagat vece novce u, taj realno gledajuci, star auto.

Mike20

Promaklo mi ovo o malo km.
Potpisujem post od Dinka.

For Focus 1.0 ecoboost je dobar odabir, samo nisi naveo cifru koju bi dao za auto.
Pretpostavljam da si na 5-6 000eura s obzirom da gledaš BRavo dizel do 2012.
Pogledaj si Lanciu Deltu pošto trebaš veći auto.
IMa ih par t-jet motorima. Kod t-jeta obrati pozornost dal mu se čuje zamašnjak u leru, jer za euro 5 motore je 6000kn, za euro 4 do 2009. godine je 1500kn

Mike20

Mike20

Tooutman

Decki realno gledajuci, sto danasnji moderni turbo benzinci nemaju od onog sto si dino naveo? Dizne i samo dizne. Ostalo sve imaju koje takodjer treba mijenjati. Dok u benzinac preventivno svkih cca 30 tkm stavljas nove svjecke. Mike je naveo primjer za zamasnjak. Ta racunica za tko radi malo km, nek kupi benzinca je imala vise matke samo kod atmo benzinaca gdje je napocetku najveci parameter bio famozna turbina. Pa se sad to nakupilo na obje strane. Znaci za bravo jedino 1.4 16v atmo nek gleda. Focus 1.0 je turbak... gledajuci te nove. A 2012 godina su vec novi motori. Cak i ovi danasnji t benzinci ce imat i GPF... tako da....
Drugo su subjektivni razlozi dal zelis imat tzv lijepsi zvuk, vise okretaje, makar kod navedenih turbaka nisu toliko visi.... dok s druge strane ak te zanima autonomija tj mala potrosnja i jednostavno veci izbor. A sad nac onog koji je u stanju kak i za nj pise je vec druga prica i to ti vrijedi i za jedne i druge. Ak uzimas bravo i benzinac uzmi radje tjet 120 jer isto trosi ko i atmo a daleko bolje ide. Ali velim troskovi nece biti kao za punto 1.2.

Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699