Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mrbrownstone

Citat: gigabyte091  u 07 Siječanj 2020, 15:06:05
Na kraju samnom isel mehanicar, naravno dijagnostika i sve cijelog ga pregledao, imal je 196 tkm, provjerio sve da nije ukraden, da ima original km

Da li se spajanjem sa običnim OBDII skenerom može vidjeti koliko ECU bilježi kilometara ili se mora ići u Fiat servis? Negdje sam pročitao da se ne može znati točan broj km, a opet vidim neki pišu da se očita ECU pa sam malo zbunjen.

Mairon

Ovaj 1.4 16 zadnji sa njuskala, nema bočne zračne za glavu i nema zračne zavjese. Mene bi to odbilo da vozim djecu. Cak gp kojeg vozim ima to sve, i te sitnice kao osvjetljena oba sjenila, osvjetljen pod ispod vrata kad se otvore, hill holder, veliki putni kompjuter, tempomat i ***. Kod nas se najbolje prodavao bazni bravo atmosferac, i eventualno par dodataka od opreme. 

Mike20

Citat: mrbrownstone  u 07 Siječanj 2020, 21:25:31
Da li se spajanjem sa običnim OBDII skenerom može vidjeti koliko ECU bilježi kilometara ili se mora ići u Fiat servis? Negdje sam pročitao da se ne može znati točan broj km, a opet vidim neki pišu da se očita ECU pa sam malo zbunjen.

S MESom vidiš, Ako je sve ok, piše da je broj programiranja 0 ili 1 i piše na koliko km je programirano, najčešće ako je update-an SW ecu-a motora. A ako se ne može očitati broj km ili piše 0, onda je dirano nešto. Vidiš i datum programiranja centrale
To sam vidio i sam na par auta, naravno svi su bili uvezeni i dizeli. Jedino sam na jednom Stilu očito stvarnih 840 000km, na vuri 160 000km, a kasnije je naÄ'en i servisni listić auta od prije par godina na 400 000km.

bubinho

mi smo imali obicni 1.4 16v i taj auto stvarno ne ide s mjesta... na autoputu kad se penjes na bosiljevo trebas zalet uzimat jer ako malo pustis gas, mozes se slikati  :haha7:

mi smo ga kupili s nekih 45000km i prodali s mozda 105...
nije bilo vecih kvarova osim kaj je pukao prednji feder i mislim da je mijenjan semering na radilici, nisu to bile neke cifre

mario1984

Evo da se javim i ja sa iskustvima. Imam Brava 1.4 16v s plinom. Imam ga dvije godine, napravio 55000 km. Uglavnom zadovoljan jer nisam imao nista osim sto sam kočnice promjenio. Da je polijen, to je istina, al to sto ocekujes i paše ti, to zavisi od čovjeka do čovjeka. Meni osobno zadovoljava potrebe, imam dvoje djece ( 7 i 2 god), mjesta imamo taman ( ja sam visok 1,80 ). Po meni dobar auto jer relativno mlad a nije neka masna lova. Moj je 2010 i mislim da se sad vrti oko 4000 e, otprilike. Da je t jet ne bi skodilo,al eto.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Huawei P10

mrbrownstone

Citat: Mike20  u 08 Siječanj 2020, 07:28:44
S MESom vidiš

Bio sam već pitao, ali valjda nije nitko skužio. Što je to MES?

mario1984 ovaj tvoj bijeli izgleda top.

Mike20

mrbrownstone

Znači taj MSE mogu spojiti preko OBD2 skenera i očitati ili mi za to treba plaćena verzija?

Btw Å¡to mi se dogodilo danas. NaÄ'em oglas Fiat Bravo 1.4 turbo benzinac. 1. vlasnik, malo km, garažiran. DoduÅ¡e stariji, 2007. godiÅ¡te, ali reko' ajd, možda je dobro očuvan. Nazovem kaže čovjek, kupio ženi, žena vozila do posla i nazad. Problem je Å¡to je kod Popovače. Zatražio sam joÅ¡ slika, nema tempomat, nema maglenke. Prve slike Å¡to mi je poslao izvana super auto izgleda. Iznutra dvozonska klima, komande na upravljaču. I ja mu kažem da mi poÅ¡alje joÅ¡ slika ako može i sliku motora. I poÅ¡alje mi lik sliku motora i skužim da to nije uopće T-jet nego obični 1.4 i joÅ¡ poÅ¡alje sliku knjižice vozila i piÅ¡e 66kw a preko telefona mi je rekao 105ks. Sad kad sam mu odgovorio da to uopće nije turbo benzinac viÅ¡e mi se ne javlja. Å teta, baÅ¡ sam se ponadao.

g3ar

Da.. imao sam i ja slično iskustvo sa kupnjom. Pojavila se tada Opel Astra na oglasniku. Zovem, kaze zena zvao čovjek 5 minuta prije vas i želi doći vidjeti auto. Kažem ženi da mi javi ako čovjek odustane. Zove žena nakon sat vremena i kaže doÄ'i ujutro ti prvi vidjet auto, njemu sam rekla da ću ga nazvati sutra da se dogovorimo, dosadan je, hoće da mu 100 stvari slikam. Tako je i bilo. Obrnuti slučaj, prodajem auto, frajer me ispeglao ko budalu za slike. Na kraju sam poludio i uslikao preko 30 slika i snimao video od 5 minuta.. Nemoj me krivo shvatiti, ima budala svakakvih i teÅ¡ko im je 5 minuta uslikati neÅ¡to..

MES 3.6 (koliko znam jedini normalan radi krekiran) njega instaliras na laptop i radi sa obd2
<3JTD

danijel044

Kad ste već kod MES-a    koje adaptere/kablove treba kupit za Bravo 1.9 mjtd?   Gdje ih uzet?

mrbrownstone

Citat: g3ar  u 08 Siječanj 2020, 21:30:45
, dosadan je, hoće da mu 100 stvari slikam. Tako je i bil

To stoji...ali ipak je 70km udaljen. A šta bi bilo da nisam tražio slike, vozio do tamo i onda skužim da to nije auto koji je napisao u opisu?!

g3ar

Ma slažem se u potpunosti sa tobom. Spizdio sam u danu 100â,¬ da bi dosao i okrenuo se, vidio auto na 5 minuta.

Što se adaptera tiče, imam ovaj
https://elm-327.eu/cat_elmblue/elmbt3

Ima i usb verzija
https://elm-327.eu/elm327multiecuscan13a

Nalazi se na listi testiranih https://www.multiecuscan.net/HowToUse.aspx
<3JTD

MADmax23

jel tko kupovao MES preko ali expresa?
ili je ok i ovaj besplatni?
mislim koja je razlika

g3ar

https://www.multiecuscan.net/ imas na stranici tablicu usporedbi, koliko vidim free nema CAN modul dijagnostiku, limitiran na 20 minuta od pokretanja(zatim se gasi i ponovno moras palit), nema reset i programiranje.
Preko aliexpressa nemam pojma, ovo su ovlašteni distributeri https://www.multiecuscan.net/Distributors.aspx
<3JTD

gigabyte091

Ne znam koji program je imal ovaj moj, al znam da je mogel vidjeti svasta, a kilometre sam isao provjeriti jos i na tehnicki, 26,50 kn dode i ispise od trenutka prve registracije, moj je imal 3 km kad je dosel prvi put na registraciju