Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

mrbrownstone

Malo off topic: Ovaj lik mi je fenomenalan na YT. Sve buÄ'et auti stari i po 20 i viÅ¡e godina i lik ih popravlja i ima hrpu dobrih savjeta. Automehaničar je. Kanal mu je odličan, ima oko 6 milijuna pretplatnika. A i utjeÅ¡no je vidjeti da i ameri voze aute preko 20 godina starosti haha.
https://www.youtube.com/watch?v=n4vusY2-rkQ

gigabyte091

Kolko sam čul, u Americi nema tehničkog, sam moraju osiguranje platit. Joj ti kamencici, ja si planiram stavit foliju na haubu... Stavil bi ja na cijelog jer eto ljudi su divni pa ga svKo malo kvrcu s vratima al to kosta...

Ima jedan youtuber kaj najvise puntače popravlja, ja sam njega gledal kad sam prvi put isel mali servis delat

grga12

Pozdrav svima,
Prvo sve pohvale za forum pun je informacija i korisnih savjeta.
Trebao bi vas jedan ˝uobicajni savjet˝.
Novi sam u svijetu fiata i zapeo mi je za oko Bravo II naravno dizel ili benzin+lpg.
Sad pitanje je mislim 100 puta odgovoreno al ko pita neskita.
1,6 ili 1,9 vidim pun oglas 1,6 77kw .pošto 70% puta provodim autocestom kakvi su na večim brzinama jeli prevelika buka (govorim o 6 brzina modelu).
Na Å¡to baciti detaljno oko pri kupnji navedenih dizel motora.
Kakve su im najčešče mane.
Hvala lijepa unaprijed
LP iz Splita :abarth: :abarth:

topolino

Najveca i jedina ozbiljna mana im je slavni GM M32 mjenjac, kojemu vole lezajevi prozvirati ako je cesto  u 6-toj. Od ostalih mana su motorici automatske klime (podrobe zupcanike) i blue and me jedinica.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

jtd165

Hladnjak egr ventila zna probiti, meni je na 60000 tisuca probio, oko 900 kn kosta. Isto tako dva puta u 8 godina mrhanizam od recirkulacije klime. Ako si cesto na auto putu gledaj 2.0 jtd, stvarno lijepo vuce.

Memphis

Kod prvih 2.0 JTD treba pazit jer su imali problem sa gumicom uljne pumpe ... izgubi pritisak ulja ako ne reagiraš odmah pojede ležajeve radilice.

jtd165

Meni u 99000 km sta se tice motora osim hladnjaka egr-a nista nije proslo, guta kilometre samo tako a motor mu mjera s obzirom na masu auta.

gigabyte091

Citat: topolino  u 12 Siječanj 2020, 14:34:45
Najveca i jedina ozbiljna mana im je slavni GM M32 mjenjac, kojemu vole lezajevi prozvirati ako je cesto  u 6-toj. Od ostalih mana su motorici automatske klime (podrobe zupcanike) i blue and me jedinica.

Kaj nije da samo 1.4 T-jet imaju M32 getribu ?

Sto se tice buke, ovisi na kaj si naviknut haha, ja presel sa punta i sluzbenog peugeot partnera i meni je mila majka, radio na 8 uvijek i nemam neke potrebe pojacavat (govorim za brzine do 120 KMH)

147

mrbrownstone

Pogledao sam u zadnjih 2 mjeseca cca 7 - 8 Bravo-a. Od kojih je samo jedan bio benzinac i to onaj slabi bez turbo-a. I prije par dana sam pogledao jednog crvenog 1.6 Mjet-a sa 160tkm, 2010 god.koji je bio kao novi. Toliko je dobro izgledao da me je prosto bilo strah. Auto je bio kao da je godinu dana star. Motor je bio čist i opran do zadnjeg detalja. Nećkao sam se i naravno, danas gledam, prodan je. Nećkao sam se zato što mi dizel zaista ne treba i radije bi T-jet-a ali njih gotovo da i nema u ponudi. Moram pogledati od kolege forumaša jednog....ako je u limarijskom stanju kao ovaj što sam neki dan gledao, uzimam. Prosto mi je nevjerojatno da auto star 10 godina može tako izgledati.

Mike20

Zašto ne, opere se izvana iznutra, ak je uvezen s malo original km, vjerojatno je bio razbijen, pa zato dobro izgleda jer je friško farban. Provjeriš s mjeračem laka, spojiš MES i vidiš dal' je prilika

mrbrownstone

prodan je. 1. vlasnik, nigdje nisam bio primjetio razlike u laku. auto je vrhunski izgledao.

Mike20

punto1976

Koliko sam gledao prije da uzmem MES ali u free verziji za Bravo nije bilo puno opcija koje funkcioniraju. Jedino za 50 â,¬ godiÅ¡nje.

punto1976

Ovih dana sam gledao Giuliette ali je definitivno manji iznutra od Brava i tu sam ju prekrižio.