Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

punto1976

motorić ti je gore iznad stupa volana recimo da ga vidiš, taj je najgornji. ja sam znači iznad stupa volana sa druge strane gurnuo male gedorice sa dugim nastavcima da ga odšarafim, tak je bilo najlakše.

gokiSP

Tocno iznad stupa? Nije od stupa lijevo prema radiu?

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

jtd165

Hvala na informaciji, na sredini je iznad radia na vrhu. Kada sam maknuo plastike sa vozaceve strane sam ga vidio jedino mi nije bilo jasno kako ruku zavuc do njega bez da sve rastavim. Pogledati cu sa suvozaceve strane mozda je lakse.

Mike20

Nije.
Položaj za zamjenu tog motorića je glava na papučicama, noge na stropu, zavučeš ruku, pripremi nešto za ogrebotine na ruci i primeš se posla.

Isprobano.

jtd165

Ok, hvala na savjetu da ne kopam bez veze.

punto1976

da, moraš gledat od pedale gasa prema gore. ne treba rastavljat neke plastike za taj motorić.
ja sam ga uspio izvadit da sam preko stupa volana tamo od osiguraća odšarafljivao sa dugim nastavcima. tamo sam jedino dobio ravninu.

gandi

Citat: Mike20  u 14 Prosinac 2018, 18:05:31
Ti imaš poznatu M32 getribu tak da zujanja u njoj su najčešće radi ležajeva u samoj getribi
Ta getriba je na nekim talijanima dizelima, mislim da ju je netko tu slagao na forumu
Ja.
A kakva su zujanja?

Poslano sa mog SM-A750FN koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

punto1976

u zadnja dva mjeseca sam čuo da mi zuji. neki dan sam došao doma digao prvi kraj u zrak i vozio i u svakoj brzini isto zuji, a zavisno samo o brzini čuje se glasnije. Zato mi se čini da su od diferencijala ležaji prozujali.
Iako sam bio u Zadru prije dva tjedna i na 160 se ne čuje skoro ništa, ali u normalnoj vožnji da.
Sad sam opet vratio staro ulje (staro godinu dana) i čekam da naÄ'em vremena da skinem getribu i zamjenim sve ležajeve, iako mislim da se da skinut samo diferencijal.

lik-bj

ajmo vlasnici, zapeo mi za oko bravo 2010 kaže model 2011?
onda ja sam visok 190cm dali um imao problema? sad imam stila.
motor je 1.6 16v jtd 66kw
koje su prednosti i mane neki savijet itd. Danke

Tooutman

Citat: lik-bj  u 30 Prosinac 2018, 14:52:32
ajmo vlasnici, zapeo mi za oko bravo 2010 kaže model 2011?
onda ja sam visok 190cm dali um imao problema? sad imam stila.
motor je 1.6 16v jtd 66kw
koje su prednosti i mane neki savijet itd. Danke

Ja ti imam Brava, 2011, isti motor.
Visok 191 cm, prostor mi nije problem, jedino je problem onom iza mene ako je malo veći. Osobno u staroj Bravi sam imao iza više prostora, ali udoban za putovanje.
U vezi motorizacije prednosti su sam motor koji malo troši, ja trenutno na 5L prosjeka nakon 43tkm koliko kod mene. 6 brzina getriba, lijepo zna poteči (290NM moment isto kao i 77KW motor, samo valjda prije izgubi snagu pa treba šaltat). Nisam imao ni jedan problem sa motorom koliko je kod mene, samo redoviti servis. (sveukopno napravio malo više od 100 tkm). EGR DPF sve još uredno radi. Sva elektrika uredno radi, ništa ne curi ili pušta. Ulje na razmaku od 16tk,m koliko mi u prosjeku treba za servis, ne dolijevam.

Mane su mu, malo bučniji motor naspram konkurencije, meni osobno je napocetku isla na zivce maska tj zaÅ¡tita motora koja je dosta nisko. Sad se već naviknuo. TakoÄ'er je dosta masivan auto. (1350 kg). Dok je proljeće jesen i rosa u zraku, a ja parkiran na travi, onda mi se zna navući rosulja u zadnje farove.
Koliko čitam po forumu za one modele s auto klimom s problem motorići klapni ventilacije, ja osobno tih problema nemam kad sam na ručnoj klimi. TakoÄ'er i Blue And Me jedinica zna zezat ukoliko imaÅ¡ takvu opremu.  Jedini problem koji sam imao z vezi struje, je to da mi radio nije htio radit, tj jedan put je radio, pa se iskljucio pa ukljucio.  Pisalo je da nema povezanost s autom (canbus). Malo premrdao konektore od radija i poslije toga nikakvih problema vec dvije godine. I da znakovi znaju odpasti ukoliko auto puno na suncu

Eto, toliko od mene, nadam se da ti pomogao. I da po meni jedan veliki plus je Dizajn  :love-smiley-028:. I dalje izgleda odlicno s obzirom na godine, ukoliko ne gledaÅ¡ neki model s žutim farovima, bez znakova i td, uglavnom neodržavan

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

lik-bj

Citat: Tooutman  u 30 Prosinac 2018, 17:24:19
Ja ti imam Brava, 2011, isti motor.
Visok 191 cm, prostor mi nije problem, jedino je problem onom iza mene ako je malo veći. Osobno u staroj Bravi sam imao iza više prostora, ali udoban za putovanje.
U vezi motorizacije prednosti su sam motor koji malo troši, ja trenutno na 5L prosjeka nakon 43tkm koliko kod mene. 6 brzina getriba, lijepo zna poteči (290NM moment isto kao i 77KW motor, samo valjda prije izgubi snagu pa treba šaltat). Nisam imao ni jedan problem sa motorom koliko je kod mene, samo redoviti servis. (sveukopno napravio malo više od 100 tkm). EGR DPF sve još uredno radi. Sva elektrika uredno radi, ništa ne curi ili pušta. Ulje na razmaku od 16tk,m koliko mi u prosjeku treba za servis, ne dolijevam.

Mane su mu, malo bučniji motor naspram konkurencije, meni osobno je napocetku isla na zivce maska tj zaÅ¡tita motora koja je dosta nisko. Sad se već naviknuo. TakoÄ'er je dosta masivan auto. (1350 kg). Dok je proljeće jesen i rosa u zraku, a ja parkiran na travi, onda mi se zna navući rosulja u zadnje farove.
Koliko čitam po forumu za one modele s auto klimom s problem motorići klapni ventilacije, ja osobno tih problema nemam kad sam na ručnoj klimi. TakoÄ'er i Blue And Me jedinica zna zezat ukoliko imaÅ¡ takvu opremu.  Jedini problem koji sam imao z vezi struje, je to da mi radio nije htio radit, tj jedan put je radio, pa se iskljucio pa ukljucio.  Pisalo je da nema povezanost s autom (canbus). Malo premrdao konektore od radija i poslije toga nikakvih problema vec dvije godine. I da znakovi znaju odpasti ukoliko auto puno na suncu

Eto, toliko od mene, nadam se da ti pomogao. I da po meni jedan veliki plus je Dizajn  :love-smiley-028:. I dalje izgleda odlicno s obzirom na godine, ukoliko ne gledaÅ¡ neki model s žutim farovima, bez znakova i td, uglavnom neodržavan

koje kotače imaš? ja trenutno imam stila i on je isto nizak i to me živcira užasno,
i kažeš bučan motor to znam izvana sam čuo razne aute sa tim motorom a kakav je unutra što se tiče buke motora plastika siceva kiše itd.

Tooutman

Izolacija je odlična, s tim se ne moraš mučit. interijer je po meni dosta kvalitetno napravljen. Puno gumiranih djelova, isto kao i oplate vrata. Tu nemaš straha, izgleda po meni bolje nek konkurencije. Sicevi su meni udobni, kao što sam i napisao. Imaš i filceve na zadnjim kotačima tako da ti dosta anuliraju zvukove od vana dok se voziš po kiši, blatu npr.

lik-bj

Tooutman

Citat: lik-bj  u 30 Prosinac 2018, 19:57:45
a felge imaš koje 15 16 17
Trenutno sam na 16 ljeto/zima. Jedanput mozda 17 ako nadjem one koje trazim.

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

lik-bj

ok ja radim dnevno 80 km otvorene ceste sa stilom 80 kw 1.9 jtd po kompu mi potrošnja 5l znači sa ovom mogu očekivati isto.