Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

MADmax23

znaci sve u svemu se isplatilo.
stari su ti bili još ok? nisu propišali?

Puntigamer

Prednji amortizeri nakon što bi ih pritisnuo nebi se sami vratili u prvobitni položaj dok su se zadnji vraćali ali polako skroz. Sva četri su bila malo masna pri vrhu, što je vjerojatno očekivano nakon 11godina eksplatacije i prevalhenih 220k km na 225/45/17 i na 205/55/16 zimskim gumama.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

MADmax23

sve si i ja razmisljam da to promjenim.makar moji nigdje ne sline.imam za sada 190.000 ali kako bi rekli vise bi to napravio preventivno nego sta moram

Memphis

Citat: Puntigamer  u 29 Siječanj 2019, 06:52:36
Prednji amortizeri nakon što bi ih pritisnuo nebi se sami vratili u prvobitni položaj dok su se zadnji vraćali ali polako skroz. Sva četri su bila malo masna pri vrhu, što je vjerojatno očekivano nakon 11godina eksplatacije i prevalhenih 220k km na 225/45/17 i na 205/55/16 zimskim gumama.

Znači da nisu ništa valjali ... tak su i meni bili na puntu kad sam promijenio sva 4 drugi auto ... a na kočenju se najviše uoči razlika ...

I onda mi netko kaže kak ima amontizere na sa 200-300 tisuća i kak su još dobri.

topolino

Ili tvornicke jos na autu starom 30 i kusur godina :DD:
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

MADmax23

dali je tko od vas mjenjao selen prednjeg mosta?
nes mi lupka,zarošti kao lim a promjenio sljedece:
stabilizator Å¡tangice
sve selene na vilicama
kuglu na vilicama (jednu,druga je dobra)
letvu volana
gumice na Å¡tangli.
lupka mi kao malo lijevo,desno ono osjecaj kao da štangla lupka po mostu (zarošti).
amortizeri su "kao" dobri,suhi,itd ali opet imaju 190.000!
sad mi se neda placati da cijeli most ide dole ako nije taj selen.negdje sam cak citao da su ga znali zavariti da nema lufta!?

punto1976

Nisam siguran o čemu pričaš? selen mosta naprijed ne postoji, možda misliš na nešto drugo?

punto1976

sad sam pogledao u drugoj temi da piše za naprijed neki selen sličan za zadnji most koje je Mike mijenjao, ali naprijed je svaki most fiksno zašarafljen na šasiju.

John

Da li se nekome desilo da mu automatsko zakljucavanje vrata u voznji prestane raditi. Ali da radi kad stisne ono dugme za zakljucavanje. Dakle nije krepano samo nije automatski.

Sumnjam da nije pregorio neki relej prilikom zamjene autoradia, morao sam zamijeniti zutu i crvenu radi memorije. Dakle postoji neka sansa da sam izazvao to prilikom ove zamjene, ali nakon toga je auto zakljucavanje radilo par dana,crklo tek juce pa sumnjam da je povezano ipak, a i ne bi uopce radilo da je osigurac otiso ili nesto drugo izgorili zbog mrdanja s naponom

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk

Puntigamer

Nakon izmjene amortizera mi se počelo čuti neko škripanje, i ustanovljeno da to skripe gumice balans stange.
Da vas čujem sa savjetima [emoji16]

MADmax23

Citat: Puntigamer  u 31 Siječanj 2019, 15:12:33
Nakon izmjene amortizera mi se počelo čuti neko škripanje, i ustanovljeno da to skripe gumice balans stange.
Da vas čujem sa savjetima [emoji16]

gumice kao gumice nigdje nema OSIM naruciti od powerflexa (grabrek uvoznik) i za par 380kn.
mozes naruciti komplet balans Å¡tanglu oko 1400kn ili proci puno jeftinije (posto vec imas auto kao i mike) sa gumicama od mercedesa c klase (vise pogledaj kod mike na njegovom autu).
meni to nije igralo ulogu jer je moja balans Å¡tangla debljine 19mm.

btw da se vratim na ono moje lupkanje.bio jucer na tehnickom i napomenem da mi dobro iskontroliraju auto A pogotovo ovijes!
zašao sa autom na grabu i lik ga poceo širiti :haha7: produžiti,itd gleda trazi i na moje razocaranje nista!!
kaze sve savršeno,otegnut ko K!
ja reko al meni za lupkati!? on kaze sa autom je sve ok.
nakon toga vozim se doma,jucra cijelo popodne,danas i nema više lupkanja!
e sad dal mu je trebalo da nesto sjedne ili sta vec nezz..

John

Citat: John  u 29 Siječanj 2019, 22:24:51
Da li se nekome desilo da mu automatsko zakljucavanje vrata u voznji prestane raditi. Ali da radi kad stisne ono dugme za zakljucavanje. Dakle nije krepano samo nije automatski.

Sumnjam da nije pregorio neki relej prilikom zamjene autoradia, morao sam zamijeniti zutu i crvenu radi memorije. Dakle postoji neka sansa da sam izazvao to prilikom ove zamjene, ali nakon toga je auto zakljucavanje radilo par dana,crklo tek juce pa sumnjam da je povezano ipak, a i ne bi uopce radilo da je osigurac otiso ili nesto drugo izgorili zbog mrdanja s naponom

Rijesen problem otpajanjem akomulatora na 1 min. Predlazem svima sa neobjasnjivim elektricnim problemima nek prvo probaju s akomulatorom.

Palo mi je to na pamet jer sam jednom skidao sic da vidim zasto Å¡eta pola milimetra lijevo/desno pa imam osjecaj da visim u zavojima ( btw. zato jer je bivsi vlasnik bio debel, nepopravljivo je bez rezanja stange za stimanje sica po visini)

ugl.kad sam spojio nazad konektore i kleme poceo je javljati niz gresaka koje su apsurdne izmeÄ'u ostalih i HILL HOLDER not active error, kojeg imaju samo automatici i to jako lose izvedenog, otpojio opet akomulator upalio,ugasio i opet upalio.i sve ok nakon toga.  Evo sad i auto lock rijesen na taj nacin.

John

Citat: MADmax23  u 31 Siječanj 2019, 16:35:21
gumice kao gumice nigdje nema OSIM naruciti od powerflexa (grabrek uvoznik) i za par 380kn.
mozes naruciti komplet balans Å¡tanglu oko 1400kn ili proci puno jeftinije (posto vec imas auto kao i mike) sa gumicama od mercedesa c klase (vise pogledaj kod mike na njegovom autu).
meni to nije igralo ulogu jer je moja balans Å¡tangla debljine 19mm.

btw da se vratim na ono moje lupkanje.bio jucer na tehnickom i napomenem da mi dobro iskontroliraju auto A pogotovo ovijes!
zašao sa autom na grabu i lik ga poceo širiti :haha7: produžiti,itd gleda trazi i na moje razocaranje nista!!
kaze sve savršeno,otegnut ko K!
ja reko al meni za lupkati!? on kaze sa autom je sve ok.
nakon toga vozim se doma,jucra cijelo popodne,danas i nema više lupkanja!
e sad dal mu je trebalo da nesto sjedne ili sta vec nezz..
Danas je bilo malo toplije [emoji3] gume i plastike na Bravu vole toplo.. Meni krcka skroz iza i napred kod okretanja volana. Samo kad je hladan, od kad je zima pocela.  Necu trazit kvar do proljeca,da vidim kako ce se onda ponasat

John

Nakon voznje od cca 7min  temperatura motora mi dosegne normalnih 90°. Odmah nakon toga padne nazad na 60° i tako bude dok ga ne razganjam malo. Ukupno 15 min voznje na 2000 okretaja i tek onda se vrati na 90°. 

Termostat je poceo crkavat. Kupio novi.mijenjam za vikend, javim dojmove  al to je to 100%.. Novi bio nekih 800 - 20% tokic.najbolji sto imaju sam uzeo neki  Muele il tako nesto bo.u gepeku je zaboravih ga.

Mike20

Ja sam uzeo Behr koji inače dolazi kao original