Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

Desnu vrtis u desno, lijevu u lijevo tak je kod stila a brijem i kod brava

Tooutman

hvala dečki, tak sam i ja vidio da bilo. Uglavnom s vrti se prema prednjim kotačima. Ali vidio da neki i lijeve vrte u desno tipa na alfi mito pa reko bolje da pitam.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

jtd165

Lijevi kotac je kontra navoj, provjereno na mome.

punto1976

Stilo i Bravo imaju iste zadnje kočnice.

Tom

Citat: punto1976  u 07 Veljača 2019, 22:45:03
Stilo i Bravo imaju iste zadnje kočnice.
Da

Poslano sa mog EVA-L19 koristeći Tapatalk

Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

C0d3r

Pozdrav svima, mislim da je najbolje pitati odmah u ovoj temi.
Uglavnom kupujem svoj prvi auto za nekih mjesec, dva(do ljeta sigurno).
Budžet je nekih 5-6k eura, nisam nikad vozio talijana, a ni doma nikad ništa nismo imali osim Švabe :rofl: , sad se faks privodi kraju, bilo bi idealno pričekati jos godinu dana, ali nazalost (ili na srecu haha), auto mi je postalo ipak nužnost već sad, ali radi se cijelu godinu + sezona malo jače, pa nemojte ono "student si, uzmi starog Punta i nemas ulaganja", spreman sam na odrzavanje auta, ali naravno trazi se ono najisplativije :D

Uglavnom odluka se još nije donijela, nisam neki veliki znalac o autima, pa sam prvo išao birati na osnovu nekog dizajna i ljepote i tu Bravo kotira visoko :D
Nisam čak to ni sveo na 1-2 modela o kojima se mislim, ali Bravo mi izgleda kao jako fin izbor. Da preÄ'em na ono Å¡to meni treba :D
Dakle auto koji uzmem vozio bi se dosta po gradu, ali nerijetko neke duže relacije(otvorena cesta, autoput itd.)
tako da ne bih klasični gradski auto, nego ipak nesto sto moze fino povuc, da nije premali, a da ne loče previše :D i tu mi se Bravo čini kao jako dobar izbor.
Godišnja kilometraža je negdje na granici isplativosti da se uzima dizel, dakle nije da bih puno s njim izgubio, ali sam više za benzin i sad tu stupate vi na snagu :D
Kakav je ovaj 1,4 T Jet benzinski motor u Bravu kojeg se jedinog može kod nas naći u ovom budzetu, kakav je za odrzavanje, je li isplativiji od dizela u bilo kojem smislu s obzirom da nije klasični atmo benzinac.

A s druge strane kakvi su dizeli i na kojeg ici, 1.9 ili 1.6, mogu li pogriješiti i s jednim, jer kažem s obzirom na ponudu mislim da je lakše pronaci dizela, a nije da bi to bio promasaj s obzirom na godisnju kilometrazu i sl. :D

Inače da naglasim, drugi auti koje gledam su PUG 308, Hyundai i30, Mazda 3, Kia Ceed/ProCeed i eventualno Opel Astra H.

Ali PUG se ne može pronaći ni blizu u ovom cjenovnom rangu da je vrijedan kupovine, Astra H mi se ne sviÄ'a Å¡to se tiče unutraÅ¡njosti, dosta plastična mi djeluje, uglavnom ona mi je nekako zadnja na listi, a bas ih ima puno po oglasnicima.
Ostaju Korejci i Japanci i Bravo.
Sad me zanima je li Bravo bolji izbor od njih i zašto je, ako nije, zasto nije haha. Oni mi djeluju malo veće i prostranije(što mi je +), ali iskreno nisam vozio nijedan pa možda tu i nema razlike i varam se, prostranost mi je bitna, bar u toj mjeri da 4 osobe mogu normalno sjesti za neke duže relacije recimo.

Znam da ste vi većina fanovi Fiata, ali eto volio bih neko objektivno mišljenje, savjet i opasku u ovoj nekoj "dilemi".
Ako je netko vozio cak neke od ovih auta moze i usporediti, ali bitnije mi je misljenje ljudi koji voze Brava, da li bi ga preporucili, koji motor i sl.
Ono klasično kupljen u HR, prvi vlasnik itd. to se podrazumijeva :D

Hvala unaprijed i isprike ako ima posebna tema za ova pitanja, nek moderatori i admini prebace onda pitanje tamo :D

MADmax23

koliko mislis da ces raditi kilometara godisnje?
ako manje od 8000km onda definitivno benzinac.
ja recimo imam bravo 1.9 sa 150ks i ok mi je ALI iskreno nije to bas auto samo za grad!
moras ugasiti svu ekologiju na njemu,skinuti klapne,itd.
sve zavisi koliko auto ima km koji ces kupiti.ako ke orginal oko 180.000 znaj da ces do 200.000 mjenjati sljedece:
nosace motora
kvacilo sa drug lezajem
zamajac (makar nemora bit ali kada vec mjenjas promjeni i to)
DIZNE provjeri OBAVEZNO!!
takoder i letvu volana pogledaj dali ima lufta.
to ti je od skupljih popravaka (naravno i turbinu vidi kak se ponaša)!
diskove takoder
i obavezno ga provozaj malo zivlje i po lezecim prodi normalno da vidis dali ima lupkanja kakvih.
ako ima automatsku klimu provjeri dali svi motorici rade.
e sad je na tebi sta ces kupiti.dali bravo ili japanca.ako bi japanca jedan moj kolega prodaje benzinca mazdu 3 (prvi vlasnik,130.00km,2007god i mislim da trazi 3500).
ako bi uzeo bravo benzinac na plin (sto ti preporucam) imas ih ovdje na forumu prekrasnih modela na prodaju koje bi ja osobno kupio (istrazi malo).
sve u svemu sretno u kupovini!

C0d3r

Ma radio bih sigurno preko 8tkm, mislim neki minimum da bi bio 12tkm pa na više, nikako manje.
A novci mi sjedaju tek za nekih 2 mjeseca pa cu tad doista moći kupiti auto, dotad se raspitujem i gledam, da znam tad sto pratiti..
Pogledat cu i po forumu oglase.
Inače da, malo me dizni,turbine i toga kod  dizela strah, bar u startu, nije problem da nekad dodje taj problem (logičan je), ali da me ne izuje odmah hahah

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

C0d3r

Ne dopusta mi edit, pa isprike na dupli post.
Ma ne bi auto bio samo za grad, sad sam u splitu, tu studiram, vjerojatno cu ostati, ali nerijetko bi se islo u vangradske voznje, put kuci(150km udaljen).
A ljeti, i par puta godišnje i malo jace kilometraze, jer napokon cu imat svoj auto, tako da ce sigurno biti putovanja i malo dalje haha.
Tako da ne, ne bih klasicni gradski auto, svjestan sam da gradska vožnja zagusi auta s takvim motorima, ali mislim da ne bi bilo tih problema s onim kako bih ja koristio auto kad ga kupim.

U globalu da mi treba samo po gradu i da ga kupujem zbog toga, onda mi jos auto i ne bi trebalo :D

MADmax23

onda definitivno ili benzin/plin ili dizel!
netreba te biti strah dizni ili turbine ako su ok. nije to vw!!

C0d3r

Hvala na odgovoru, a sto se tice motora kod dizela 1.6 ili 1.9 nije bitno na koji naletim(ako je u dobrom stanju), oba su se pokazala kao pouzdana?

mario1984

Moj savjet, benzin plin. Nadju se dobri primjerci i jeftiniji za odrzavat. Nemas dpf, turbine i gluposti. Kolega na forumu prodaje jednog crnog Brava 1.4 16v, ne znaÄ' ime, al znam da ga je uredio lijepo.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Huawei P10

MADmax23

Memphis

Ja da kupujem onda bi bio čisti benzin i to bi uzeo novijeg sa Multiair motorom. Nešto je jači, "manje" troši i ima 15% manji co2 tak da se i isplati uvest neki dobar primjerak.

C0d3r

Citat: Memphis  u 08 Veljača 2019, 20:50:09
Ja da kupujem onda bi bio čisti benzin i to bi uzeo novijeg sa Multiair motorom. Nešto je jači, "manje" troši i ima 15% manji co2 tak da se i isplati uvest neki dobar primjerak.
Koliko košta okoprilike takav?

Inače vec mi se svidja ovaj forum, jer vidim da je dosta aktivan i glede oglasa, ali i ostalih tema.
Tako, ako uzmem Fiata, nece biti problema raspitati se neke sitnice :D