Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pMarko

Pa nisam im u biti spominjal mjenjac jer sam mislio da je to normalno. budem vidio slijedeci put na servisu.

pirec

Znači zaključak je da svi imamo problema sa mjenjačem???
Budem se malo raspitao da li ima još takvih slučajeva u servisu pa javim!!!
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

Vedrikus

Moj je zaključak da su to sad već ozbiljni problemi sa ovim autom(mjenjač,kvačilo) pagotovo sto ih svi imaju.ÄŒitajući ove postove polako sam i ja razočaran ovim autom,bez  obzira Å¡to  mene moj bravek joÅ¡ nije ...  :comp  :redcray: :tres: :jao

pirec

#63
Čuo sam se sa čovijekom koji radi u servisu i kaže da je sa mjenjačem sve u redu ali je problem što u getribi nije klasični hipenol nego nekakvo gusto novo ulje kojem treba vremena da se zagrije,a koliko sam skužio kod svih se nakon vožnje i zagrijavanja ti problemi ili jako smanje ili nestanu!!
Znači taj problem i nije problem po toj priči.
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

Marea Mtuning

Citat: pirec  u 01 Veljača 2009, 13:02:24
Čuo sam se sa čovijekom koji radi u servisu i kaže da je sa mjenjačem sve u redu ali je problem što u getribi nije klasični hipenol nego nekakvo gusto novo ulje kojem treba vremena da se zagrije,a koliko sam skužio kod svih se nakon vožnje i zagrijavanja ti problemi ili jako smanje ili nestanu!!
Znači taj problem i nije problem po toj priči.
Citat: MAREA M  u 30 Siječanj 2009, 13:56:32
trebalo bi u servisu promjenit ulje u getribi
frend mi je prico da treba promijenit ulje nakon par tisuca km
i onda je sve ok sa saltanjem  :ok:
na to sam i ja mislio

pMarko

mda, jucer sam obratio paznju i istina da se nakon nekog vremena stvar normalizira. no unatoc tim piz*arijama, ja sam odusevljen autom. :-) slab sam na talijane. jedino me gtv-jka natjerala da ju prodam (i polog za stan :-))

libertas30

Pozdrav svima, moj Bravo je još relativno frišak ( 2600 km) i za sad je sve ok što se tiče volana, mjenjača, i sl što ste nabrojali.
Jedna me stvar smeta , a to je što se vrata od vozača malo teže otvaraju nego ostala .Kako bi se to moglo riješiti (podmazivanje nekakvo ili šta )?
Druga stvar je mp3 radio cd, koji nekad ne želi reproducirati mp3 (nekad i obični audio cd ali rjeÄ'e).Kakva su

andy85

evo da se i ja uklučim...moram reči da sam jako zadovoljan autom osim:

- krckanje kod okretanja volana kod spore vožnje - luuud sam vek se 5-6 tkm vozim tako i sljedeči tjedan idem u servis...
- prednji amortizeri se čuju kad je vani malo hladnije...
- ručica žmigavaca ponekad ne lovi - kad je mali otklon volana npr. izlazak iz kružnog...
- kuplung papučica zna škripiti...
- kod bržeg šaltanja iz 1-2 se čuje kaj ga ručica struže po nečemu...??
- u prtljažniku ona polica s ljeve strane ne sjedi dobro pa lupkakad vozim po slaboj cesti

vidim da se i dosta drugih žale na slične ili iste probleme...dječje bolesti bi se reklo...i malo me potrošnja kopka sad kad je hladno - 9,5-10 gradske...ali u večini slučaja vozim 2-3-5 km i gasim tako da je tolka potrošnja negde u normali???



pMarko

Citat: mayki.scorpio  u 31 Siječanj 2009, 10:16:54
Ja sam skužil da ima neka gumica na mjestu gdje cijev ulazi u cilindar, baÅ¡ ispod papučice i ona kad se stiska i otpuÅ¡ta se izvija i kad doÄ'e do neke točke izvijanja naglo se izbaci van ili nutra i to proizvodi taj klik. Gore je kad je auto hladan.

Jesi probal podmazat s necim di taj klip ulazi u cilindar? mozda se malo taj dihtung lijepi za klip pa se prerola umjesto da klizne.

Marko

Vedrikus

Ima li netko ovdje da je mjenjao ulje u getribi,zbog težeg šaltanja kada je auto hladan(nekako mi je taj period predug) i dali mu se nešto promjenilo?

get


Pa zar svaki ne šalta malo teže kada je hladan ??

Probaj prije nego kreneš proći mjenajčem kroz treću i četvrtu.
Osobno uvijek ubacujem prvo u drugu brzinu, a tek zatim u prvu.

Hehe, u onim auto prilozima je dr. Marušić pisai da kada je mjenjač hladan, odnosno ulje u mjenjaču da treba sporije, tj. kaganije mijenjati brzine.

Osim ako nemaš neki kritičan problem.


Vedrikus

Teže se Å¡alta u 2 i 3 brzinu ,ima zub,kada se zagrije "zub" nestene,ali taj period  traje predugo (pola sata),pa mislim da bi promjena ulja popravila stvar.Neki su  tu već pisali da bi trebalo promjeniti ulje ,ali da li je to neko napravio.

get


Onda ne znam. Ja na svome nisam primjetio ništa takvo, doduše, moj još nije prošao prvi servis pa se nadam da će još samo bolje biti :)

Malo teže ulazu četvrtu kada se brz šalta, ali i to mi se popravilo.

Inace jedno pitanje. Svima su nam rekli da je prvi servis na 10k, a putno racunalo je ostalo na 30k, ili je to samo meni??


andy85

i meni je na putnome na 30k, to je valjda za neki malo veči servis a svakih 10k ulje i filteri...??

Kolumbo

Na mojem Bravu, ponovo se pojavio nedostatak (greška), a o kojoj sam već ranije pisao. To je da se ne isključuje (gasi) žaruljica u preticu (ladici) kod suvozača. Dosad su u servisu već mijenjali prekidač, a potom naknadno i vratašca, ali kvar se ponovo javlja. Jednostvno, kad se vrata zatvore ne nalegnu idealano na polugu prekidača. Nedostaje veoma malo (koji milimetar). U servisu manu ne uspijevaju otkloniti. Morat cu malo isfušarit te kapnuti malo silikona na unutarnju stranu vratiju i problem će biti riješen.
Jeste provjerili i vi na vašem Bravu da li imate ovakvu grešku?