Zvučnici za Brava II

Autor Sonic, 07 Studeni 2014, 09:13:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

forsage

Taj Pioneer je ok ali je odvojeni dvosistemski zvučnik što znači da treba zasebno mjesto za visokotonac.Tu je i mali problem što ima 40 W sinusne snage.Da ima barem 50 ili 60 W sinusne snage onda bi dolazio do izražaja ovako nemoj puno očekivat ali zvuk će biti relativno ok s dobro podešenim equalizerom.Možeš dati i info koji HU koristiš (tvornički) ili neki aftermarket i koji sa koliko izlazne snage po kanalu.Tvornički HU je čini mi se 4x40 ili 4x45w.
Probaj naći ovo-svakako bolji: https://pioneer-car.eu/ts-a1371f/ts-a1371f
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

forsage

To ti je ok samo obavezno si uzmi minimalno 4/64 GB verziju, vidim da ima DSP (DIGITAL SOUND PROCESSOR) iako samo 12 redni ali svejedno DSP daje dosta na kvaliteti zvuka i mislim da ima 4x45 W izlaze (dakle nikako ugrađivati neke zvučnike slabije od 50W sinusne/nominalne snage).I dalje ostaje preporuka za neke zvučnike 20 cm trosistemce na stražnju policu ili barem elipse iako ja osobno elipse baš ne volim.Evo ti oglas za TS-E 2090 starija serija Made in Japan a koliko vidim membrana i ovjes su u jako dobrom stanju iako UVIJEK preporučam probu prije kupnje radi srednjetonca i visokotonaca te općenito da se vidi ima li kakvih problema sa zvukom (krčanje, slabiji visoki ton, nepravilan srednji ton, različiti ton jednog zvučnika od drugog...) https://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/pioneer-cd-radio-zvucnicima-pojacalima-oglas-35535882
Ja ovakve zvučnike nebi preporučao da ih osobno nisam imao i znam što mogu i što znači TS-E Made in Japan-a mogu ono što daleko skuplji ne mogu ili nude isto za veće novce.

Tom

Ovo na slici izgleda kako originalni tvornički...
Ovo s Alija možeš zaboraviti na kvalitetu zvuka. Takav Junsun sam neko vrijeme u onom crnom Bravu T Jetu, na tvorničke zvučnike 0. Na Hertz ništa bolje, jednostavno nema izlaznu kvalitetu zvuka.
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

forsage

Na tvorničkim zvučnicima ne pomaže ništa-taman da ih spojiš na najskuplji Pioneer ili Alpine ili neš takvo -treba samo pogledat veličinu magneta na tvorničkom zvučniku i sve je jasno.Što se tiče aftermarket androida ja ga imam već godinama i uparen sa pioneer i alpine 16 cm zvučnicima u vratima plus damping sam definitivno zadovoljan zvukom-puno bolji nego tvornički, ali zvuk treba znati podesiti a to je ono gdje velika većina promaši i neće im pomoći ni focal ni neznam što.

Stilius

Citat: forsage  u 27 Svibanj 2025, 11:27:48To ti je ok samo obavezno si uzmi minimalno 4/64 GB verziju, vidim da ima DSP (DIGITAL SOUND PROCESSOR) iako samo 12 redni ali svejedno DSP daje dosta na kvaliteti zvuka i mislim da ima 4x45 W izlaze (dakle nikako ugrađivati neke zvučnike slabije od 50W sinusne/nominalne snage).I dalje ostaje preporuka za neke zvučnike 20 cm trosistemce na stražnju policu ili barem elipse iako ja osobno elipse baš ne volim.Evo ti oglas za TS-E 2090 starija serija Made in Japan a koliko vidim membrana i ovjes su u jako dobrom stanju iako UVIJEK preporučam probu prije kupnje radi srednjetonca i visokotonaca te općenito da se vidi ima li kakvih problema sa zvukom (krčanje, slabiji visoki ton, nepravilan srednji ton, različiti ton jednog zvučnika od drugog...) https://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/pioneer-cd-radio-zvucnicima-pojacalima-oglas-35535882
Ja ovakve zvučnike nebi preporučao da ih osobno nisam imao i znam što mogu i što znači TS-E Made in Japan-a mogu ono što daleko skuplji ne mogu ili nude isto za veće novce.
Ne kužim se baš u te zvučnike zato preispitujem .. sory. Ne bi išao na zadnju policu. Bitno mi je da sviraju donekle dobro.
Šta kažeš na ovo. I koji bi tvoj redosljed bio kod kupovine. Da li bi puno fulao kad bi odabrao tvoj izbor na zadnjem mjestu.
1. Hertz CX130
2. Focal ACX130
3. Focal RCX-130
4. Pioneer TS-A1371F

forsage

Hertz ti je tu najglasniji (ne baš puno) ali to je zato jer mu frekvencijski raspon kreće tek od 65 Hz ali ima papirnatu membranu sa coatingom (ja to zovem karton) al ajde ide bar do 150 W peak power, Focal isto kreće sa visokih 65 Hz al barem ima polipropilensku membranu, dobro odijeljeni niski od visokih tonova al ne očekuj veliku dubinu basa-vrijedi za oba,ACX i RCX nema razlike osim naziva jer su za različita tržišta  100 W peak power ,  Pioneer s basom kreće od niskih 44Hz što garantira dubinu zvuka, osim toga pruža najviše peak power snage od 300W, isto ima polipropilensku membranu kao i Focali i dobro odijeljeni niski od visokih tonova. Financijski su Hertz i Focal po meni za ono što nude preskupi za 13 cm.Od 13 cm ne treba očekivati općenito nešto posebno ali može se dobiti pristojan zvuk.Što se tiče basa tj dubine straga najviše nudi Pioneer iako nije najglasniji.No sa niti jednim od tih zvučnika nečeš promašiti-to je samo 13 cm i zamjena za tvorničke tako da će bilo koji biti svakako bolji od tvorničkih.Što se tiče zvuka kako sam i ranije rekao može jako puno ovisiti od podešenja kao i želiš li staviti malo dampinga u vrata i spužvaste prstene između zvučnika i door panela.

Stilius

Citat: forsage  u 28 Svibanj 2025, 00:41:04Hertz ti je tu najglasniji (ne baš puno) ali to je zato jer mu frekvencijski raspon kreće tek od 65 Hz ali ima papirnatu membranu sa coatingom (ja to zovem karton) al ajde ide bar do 150 W peak power, Focal isto kreće sa visokih 65 Hz al barem ima polipropilensku membranu, dobro odijeljeni niski od visokih tonova al ne očekuj veliku dubinu basa-vrijedi za oba,ACX i RCX nema razlike osim naziva jer su za različita tržišta  100 W peak power ,  Pioneer s basom kreće od niskih 44Hz što garantira dubinu zvuka, osim toga pruža najviše peak power snage od 300W, isto ima polipropilensku membranu kao i Focali i dobro odijeljeni niski od visokih tonova. Financijski su Hertz i Focal po meni za ono što nude preskupi za 13 cm.Od 13 cm ne treba očekivati općenito nešto posebno ali može se dobiti pristojan zvuk.Što se tiče basa tj dubine straga najviše nudi Pioneer iako nije najglasniji.No sa niti jednim od tih zvučnika nečeš promašiti-to je samo 13 cm i zamjena za tvorničke tako da će bilo koji biti svakako bolji od tvorničkih.Što se tiče zvuka kako sam i ranije rekao može jako puno ovisiti od podešenja kao i želiš li staviti malo dampinga u vrata i spužvaste prstene između zvučnika i door panela.
Hvala ti puno na informacijama. Ići ću na Pionner jer je jeftiniji, a meni bas i nije zvuk nešto presudan, bitno da nešto trkelja da nisam sam u autu.
Ima i ovih adaptera tako da ga necu morati ljepiti.
https://www.ebay.de/itm/115338026494