LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

gokiSP

Imao sam tungsram obicni halogen h1 100w. Svjetlilo odlicno, a onda izgorila rucica. [emoji23]

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

AntonioK

Citat: Mike20  u 05 Ožujak 2019, 12:41:22
85w, to fino grije far, a i žice
Mogu ti reči da je plastika fara hladnija nego kad sam imao NBU(trajale 6 miseci)
Citat: bubinho  u 05 Ožujak 2019, 13:38:34
a i upozorenje da nije za cestu  :rofl:
To je i mene bunilo kad sam ih naručivao,ali ne kužim u čemu je kvaka?Svitle kao Philips,osram...koje imaju 4500K

Mike20

Citat: AntonioK  u 06 Ožujak 2019, 08:50:26
Mogu ti reči da je plastika fara hladnija nego kad sam imao NBU(trajale 6 miseci)To je i mene bunilo kad sam ih naručivao,ali ne kužim u čemu je kvaka?Svitle kao Philips,osram...koje imaju 4500K

Nema logike baš.
Obične žarulje 90% snage troÅ¡e na grijanje. 55w onda grije s 45w, a 85w s 75w cca  :costumed-smiley-0291:

AntonioK

Citat: Mike20  u 06 Ožujak 2019, 11:25:39
Nema logike baš.
Obične žarulje 90% snage troÅ¡e na grijanje. 55w onda grije s 45w, a 85w s 75w cca  :costumed-smiley-0291:
Danas ću pogledati da li toliko zagrijava

Mike20

Znam da su svi koji su stavljali 100w žarulje radi više svjetla, kroz par mjeseci imali rastaljene ili pregorene konektore, tak da prati situaciju. Naravno, nije isto ak svijetli dnevno po pola sata ili 2 sata u komadu

dinko1981

Lako za konektore, puno gora/skuplja solucija je kada izgori prekidac a to je onda obicno cijeli komplet prekidaca iza volana. Narvno pod uvjetom da nema releja preko kojeg ide struja za zarulju.

MADmax23

btw da se ubacim..
dali je tko imao problema sa maglenkama i njihovim sjenilama?
nezz koje je bivsi vlasnik stavio žarulje ali meni je sva plastija oko žarulje pocrnila,ajmo rec izgorila.
dali je to normala ili ?
koje idu žarulje u maglenke i kakose mjenjaju?

Mike20

Većini nas je maglenka požutila. Nema joj spasa osim zamjene. H11 su žarulje, ledice pašu savršeno.
Desna još se da ispod skinuti, al za lijevu smeta cijev intercoolera. Mora ići branik dole.
Ili napraviš malu modifikaciju pa ne moraš skidati branik da bi promijenio žarulju, neko skineš samo maglenku

AntonioK

Evo skoro 1h su bile upaljene lampe(inače gore dnevno samo led pozicije)
Plastika fara se nije zagrijala(NBU su više grijale vanjski dio fara)
Jedini konektor koji je malo više zagrijan je onaj od pozicije jer je led žarulja

Mike20

dinko1981

Dali novi bravo ima relej za kratka svjetla? Ako nema prvo ce otic prekidac jer je tamo najslabija karika u strujnom krugu tj najslabiji kontakt=najveci otpor=najveca temp.

Mike20

bubinho

evo da se javim...

uzeo od tony-ja led set
linija je naprijed ostra i super se vidi, ne blješti okolo ali sam primijetio da je lijevo i desno linija svjetlosti u nekoj ravnini jednostavno prerezana i samo najednom iz svjetla dolazi mrak (ne znam kak bi bolje opisao)

danci1993

Mike20

Vjerojatno. Radi toga ledice nisu dobre za osvjetljenje ceste:
Svijetli bolesno dok gledaš u nju, al osvjetljenje ceste lošije od halogene jer radi smještaja čipova na ledici, imaš tamne mrlje na cesti, to je bolje izraženo u faru s lećom, manje u faru s reflektorom