LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

danci1993

zato i pitam da, upravo tako to je malo problem ali ne bi se slozio da je slabije od halogene bez obzira na mrlje ;)

Mike20

Meni se na ovim mojima činilo da je, iako je svjetlo bjelije, intenzitet svjetla na cesti je nešto slabiji, isto ko i one plavo ofarbane obične žarulje

bubinho

Citat: danci1993  u 13 Ožujak 2019, 15:31:02
mislis mrlja u snopu ?

ima na podu, ali ispred auta te kao neke dvije "mrlje", tj malo je drugačije boje osvjetljenje, nista strasno...

a ovo kaj govorim kao da je bočno odrezan snop, tj. snop nema toliku širinu kao kod običnih farova (ajmo rec da je smanjen kut osvjetljenja u odnosu na halogeni far). budem poslikao kak se vidi, samo više nemam sliku s običnim farovima za usporedbu :)

topolino

Klasika. Led mora imati barem 180 stupnjeva kut osvjetljenja da bi radio kako treba u projektoru.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

I da je chip na mjestu i u obliku žarne niti ko na halogenoj žarulji.

AntonioK

Citat: Mike20  u 15 Ožujak 2019, 16:56:42
Da ovako bude?

Miha.

bubinho

Citat: topolino  u 15 Ožujak 2019, 15:31:18
Klasika. Led mora imati barem 180 stupnjeva kut osvjetljenja da bi radio kako treba u projektoru.
Citat: Mike20  u 15 Ožujak 2019, 16:56:42

i u čemu je onda problem kod mene? bas cu vam navecer poslat slike, ne mogu s posla uploadat....

Mike20

Pa u tome što je to led žarulja.
Al ak to zadovoljava tvoje zahtjeve, onda ok.

bubinho

Malo zaostajem sa slikama, ovako kod mene svijetli LED

Mike20

MADmax23

bubinho

Uzeo od tony-ja.
Odlicno svijetli osim kaj mi je sa strane odrezan snop, o tome sam govorio (vidi se na prvoj slici)..
Ali sam vidio da je slicno i kod kolege s fiat bravom koji je stavio xenon...
Nisam uopce isprobavao kako je s obicnim zaruljama tako da nemam s cim usporediti

Mike20

Zanimljiv natpis genuine parts.
Al još zanimljivije ovo "6V start".
Znači da radi na 6V normalno, ali sa smanjenim intenzitetom

bubinho

stvarno se ne kuzim u to, trazio sam ga najbolje kaj ima u ponudi.. i odlicno svijetli osim tog bocnog dijela, al opet kazem ne znam kako bi bilo u usporedbi s obicnim zaruljama