Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

goranRI

Moram priznat da sam malo ljut zbog ovakvih kvarova, zbog nekih jbnih plastika raskopaj pola auta
Prije sam vozio 147-icu i na tom autu se namjenjas i vilica i spona,  al to sve nekako lakÅ¡e mogu prožvakati od ovakvih pizdarija
Ne razumijem da evolucijom ne preuzimaju neke dijelove i mehanizme sa već dokazanih i provjerenih modela, jer funkcije klime ove klime u bravu su identične kakve su bile i u 147-ici, gdje je to u 6 godina koliko sam je ja vozio funkcioniralo besprijekorno....
Ili stvarno rade namjerno da se kvari, premda baš ne vjerujem u teoriju....

Sent from my D6603 using Tapatalk

Mike20

Sve si rekao. Mislim da sustav klime nije sličan ko 147, ali je potpuno isti ko na Stilu
Autoindustija bi probala da im se zarada temelji samo na prodaji auta.

Primjer, imao sam printer koji je sam od sebe crkao nakon Å¡to je sprintao odreÄ'eni broj stranica. Sve komponente u njemu su bile ispravne. Trebalo je samo "hakirati" brojač stranica i printer radi dalje.
Programirano zastarijevanje nije više teorija zavjere

AntonioK

Citat: goranRI  u 26 Svibanj 2017, 20:22:00
Kad sam podizao dijelove, set onih plastika u servisu sam pitao i koliko doÄ'e zamjena, i dali imam garanciju da neće biti cvrčaka...
Kažu koštati će 2000 minimalno, a garancije da neće poslje skidanja table nešto cvrčati nema...

1000kn ruke + sve ostalo (set plastika oko 100kn,a motorčić 450kn ima ih 5)ako si te sriće da minjaÅ¡ sve  motorčiće

Mike20

Da, mijenjaju se motorići iako su u biti ispravni, zamijeniš potenciometar s ganc novim koji košta par kuna

ilija.r

Ti potenciometri su svudje problem i njemci imaju iste motorice samo je ona plastika sto ide od njega do klapne drugacija.
only FIAT

Mike20

Da su ti "kardani" metalni, možda bi podrobili nešto oko samih klapni

goranRI

Da se ne ponavljam... na 147-ici sam imao dvozonsku klimu, sve isto osim ove AQS funkcije, kad sam je prodao bila joj je 11-esta godina 270 000 km nikad nikakvih problema s klimom, u 6 godina koliko sam je ja vozio nisam niti plin nadopunjavao
Znači  Fiat ima u svom dvoriÅ¡tu imaju dobar, pouzdan, provjeren sistem al jbga....

Mike20

Kak izgleda onda na AR taj dio oko tih motorića

goranRI

Nemam pojma :-D to je sve radilo tako da...
Po meni je razlika samo u dizajnu komadi jer isto su bile tri komade za distribuciju zraka, tipka mono, auto brzina vebtilatora, samo nije bilo ovog senzora prisutnosti ispušnih plinova... tj. AQS
Ovo sve drugo, što se tiče načina na koji funkcionira identično

dinko1981

Znaci isti problem se vuce od stila pa do zadnjeg proizvedenog brava, bez namjere da se ispravi greska mada vrapci na grani znaju za nju

AntonioK

Citat: dinko1981  u 28 Svibanj 2017, 15:54:39
Znaci isti problem se vuce od stila pa do zadnjeg proizvedenog brava, bez namjere da se ispravi greska mada vrapci na grani znaju za nju
A ko bi onda kupovao motorčiće

dinko1981

Ma znam da se lova mora okrenut na servisu ali praksa je većine proizvoÄ'ača da se te "nenamjerne" dječje bolesti otklone tijekom životnog vijeka modela a ne da se nonÅ¡alantno prenesu i na potpuno novi model

ilija.r

Meni je jedino krivo sto je to tako komplikovano.ajd ok za klapnu recirkulacije al da su ove ostale nekako bolje pristupacnije. :speechless-smiley-038:
only FIAT

AntonioK

Bravo ispred mog na izmjeni kotačića,moj u ponediljak

Pa ti vidi zašto su ruke skupe

ilija.r

Ja skidoh moj za toplo hladno.nije pukla plastika ja prodrmah ga malo on proradi.e ljudi moji.sta sad.
only FIAT