Novi Bravo-dijelovi i cijene

Autor get, 08 Ožujak 2014, 20:59:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

get

Trebale bi biti J.

Kat broj je: 55249868.

Puntigamer

To su nove, o njima si već pisa, prilagoÄ'ene za multiair motore.

natipkano tapatalkom na jednom

get

Ja volim da je sve ažurirano :D

gt3

Jel tko stavljao nove diskove? molim preporuke diskova i plocica i gdje uzeti, zona Zagrebacke zupanije,
hvala

Mike20

Meni dostupno u Vž od pr. diskova, komad Bosch 444kn, ATE 534kn, Ferodo 400kn, Brembo 331kn, TRW 380kn, ABE 244kn, sve za keš s popustom

Pločice: Bosch 400kn, ATE 420, neke keramičke od ATE 700kn, Textar 300kn, Delphi 216kn

Puntigamer

Citat: get  u 04 Ožujak 2015, 13:19:57
Trebale bi biti J.

Kat broj je: 55249868.
Mali update ipak nisu stavljene IKR9F8 došle druge oznake pa sam u drugi dućan naručio i dobio sam J8 po 121 kn a u servisu mi tražilo cca 150kn po komadu.

get

Zar nije da bi svi ovlašteni servisi trebali imati istu cijenu dijelova?

Na mojoj ponudi stoji 55249868 OEM 138,31KN (-10% za gotovinu) -> 124,48KN

Puntigamer

Koliko sam skuzio ista svicica dolazi u dvije oznake jedna ide pod original ricambi a druga pod proizvoÄ'ačkoj oznaci. I tu se onda ostavlja prostor za marže a sve temeljeno na neupućenosti vlasnika vozila. Tako isto ide i s ostalim dijelovima.

get

Nisam siguran.

Imaš ovaj Fiat kod, i to su svjećice koje imaju i oznaku FPT.

Ove koje kupiš tokić/autokrešo itd. one nemaju OEM broj, već samu oznaku svjećice.

Ali, cijena je svuda ista, a to je u principu 120KN u Hrvatskoj. Sve ispod toga je super, sve iznad toga je preplaćeno.

Puntigamer

To ti ja i govorim, proizvoÄ'ać na neki dio djelova stavlja svoj brand a na drugi dio logo autoproizvoÄ'ača.

get

Ali ne stoji ti ovo za marže.

Rekao sam ti da su cijene iste u ovlaštenom servisu, ili ovako po drugim dućanima.

marloz

jel netko mijenjao ulje od mjenjača na bravu i koje je stavio ?? da li je izmjena poboljšala prijenos kada je hladan motor ili ne ?? ovo postaje već meni nervantno .. ujutro na hladni motor šaltat u prvu-drugu- pa opet u prvu .. užas sve dok se ne zagrije motor
sama izmjena mislim da nije 100 kn kako je get negdje spominjao

get

Meni je prilikom mijenjanja ležajeva izmjenjeno ulje, isto koje ide Selenia. Ujutro je otežano ubacivanje, ali samo iz druge u prvu (pri maloj brzini, ali to se ionako ne bi trebalo tako koristiti dok se vozilo u potpunosti ne zaustavi)

Možda i najbolje ulje koje možemo sipati je Redline, ali treba od Slovenaca naručivati.

http://www.redlineoil-europe.com/gearoils/product.asp?product=MT%2D90%5FGear%5FOil%5F00067

cijena prava sitnica, 19â,¬ + PDV bočica (1 US quart, malo manje od litre).

gt3

Citat: marloz  u 11 Ožujak 2015, 10:05:30
jel netko mijenjao ulje od mjenjača na bravu i koje je stavio ?? da li je izmjena poboljšala prijenos kada je hladan motor ili ne ?? ovo postaje već meni nervantno .. ujutro na hladni motor šaltat u prvu-drugu- pa opet u prvu .. užas sve dok se ne zagrije motor
sama izmjena mislim da nije 100 kn kako je get negdje spominjao
ja sam mijenjao, imas negdje temu... bolje je, ali nije bas nebo i zemlja...

Mike20

Kod mene je obrnuto, hladan Å¡alta Å¡alta i na -20 ko podmazan, kad se motor zgrije, osjeti se otpor. Novo ulje Tutela, i prije zamjene je bilo isto