Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Tomo25

Evo mene nakon dugo vremena na ovom forumu. Posto radim u rent a caru imamo i dosta Tipaca novih. Evo jedan info za sve one koji mozda misle kupit auto. Auto ima tvornicku grešku. Nešto im na getribi nevalja. Svaki nam je kad je presao 10 000km poceo jako rondati i strugati u getribi ali samo dok je hladan. Kad se ugrije na radnu temp onda je sve 5. U ovlastenom nam kazu da Fiat zna za to ali da im Fiat jos neda da ista diraju. Tek kad Fiat odobri onda ce biti najavljena servisna akcija i do tada nam auti stoje kod njih. Najprije su nam rekli da se slobodno vozimo tako i da nemoze nista biti i kad smo to trazili na pismeno jer ipak mi rentamo te aute onda su rekli da nisu ludi da stavljaju svoj potpis na tu izjavu....

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

2600

Ako je to 1.6 JTD mjenjač bi trebao biti C635 što će reći da bi i drugi automobili sa njom trebali imati problem. Je li ga imaju?

AntonioK

Vozio sam transfer JTD čini mi se da je imao 95ks od Ćilipa do Zadra nisam primjetio da mjenjač daje ikakav zvuk  :ok1:
Dizel mi ne paše,ali da je benzin 120ks + 17 felge bija bi jebenica

Mike20

Struganja bi se možda riješila promjenom ulja u getribi, ak struže na hladno a toplo ne

Karavan t-jet 120ks, remap, lpg-to je to.
Crni, bordo crveni bi pasao

AntonioK

Citat: Mike20  u 31 Siječanj 2017, 09:26:58
Struganja bi se možda riješila promjenom ulja u getribi, ak struže na hladno a toplo ne

Karavan t-jet 120ks, remap, lpg-to je to.
Crni, bordo crveni bi pasao
Znači Mike ostaješ vijeran boji "Maranello Rosso

Mike20

:roll2:

Pa sviÄ'a mi se, nebi bilo loÅ¡e. Tim viÅ¡e Å¡to bi uzeo s vremenom neÅ¡to karavanskije  :haha7:
Croma mi je neloša, samo ponuda benzinaca nije vrijedna spomena.

Tim više što je u Tipu "običan" turbo benzinac, bez direktnog ubrizgavanja radi ugradnje plina, što je rijetkost već u novim autima

A t-jet je stvarno super motorčić, po ubrzanju, održavanju, potrošnji goriva, načinu rada itd

Miha.

Citat: 2600  u 30 Siječanj 2017, 19:45:58

Jel znaš možda šta je sa multiair motorima? Nešto se prije šuškalo da bude i dizel imao multiair, a kolko vidim odustalo se opčenito od multiair sistema? Nisam nešto čitao da je bio kvarljiv..

2600

Citat: Miha.  u 31 Siječanj 2017, 16:34:09
Jel znaš možda šta je sa multiair motorima? Nešto se prije šuškalo da bude i dizel imao multiair, a kolko vidim odustalo se opčenito od multiair sistema? Nisam nešto čitao da je bio kvarljiv..

Ovako ide priča. MultiAir nije mogao ići sa GDI i to je bila najveća mana. Znači ili je MultiAir na usisu plus SMPI ili je VVT na usisu i ispuhu sa GDI-om. Istraživanja su pokazala da oba podjednako eliminiraju turbo lag sa tim da se potonji teoretski može više vrtiti. Primjer prvoga je 1.4 Turbo MultiAir, a drugoga 1.75 TBi sa Alfi i Lancie Delte ove zadnje.

Jednostavno je sam MultiAir sistem bio toliko velik da se nije mogao staviti GDI. I to se promijenilo.

Novi 2.0 turbak u Giuliji ima i GDI i MA. Plus još ima i twin-scroll turbo. Za sada su verzije sa 200 i 280 KS. Biti će i verzija sa 350 KS no tu su neke druge stvari u igri kao 48V tehnologija i električni turbo.
Kasnije ove godine dolazi verzija sa sjeverno-američki dio grupacije.
Ovi motori su službeno zovu Global Medium Engine tj. skraćeno GME.

Ove sve tehnologije što ima 2.0 će doći i na 1.3. Vidjeli smo za sada samo atmosferski 1.3, turbo verzija je nešto sasvim drugo. To su Global Small Engine ili skraćeno GSE.

Kod dizela je MultiAir bio interesantan radi izostanka EGR-a kod Euro5 motora. Sa Euro6 se to ne može. No dizel je jedna druga priča. Sada tu svi lagano guraju VVT što mislim nije slučaj kod FCA. No FCA preko Iveca tj. sestrinske grupacije bi mogla dobiti pravo na Hi-SCR. Znači samo AdBlue bez EGR-a što je po meni sretnije rješenje. Samo ima problem, nitko baš ne bi htio tako često lijevati AdBlue.

2600

Tipo je prošli mjesec dostigao svoj rekord što se prodaje tiče. Nekih tržišta nema, a naravno to su i ona gdje se prodaje kao Dodge Neon. Za neke bolje rezultate nedostaje i proizvodnih kapaciteta. U tijeku je povećanje istih za dodatnih 50 tisuća jedinica godišnje.

Kao Å¡to se vidi u Hrvatskoj je registrirano 150 novih Tipa u 2016. godini.

Tooutman

Bome, Slovenci pa uopće ne vole Tipa. Koliko vidim već je kod nas AC smanjio ponudu u vezi sedana. U prodaji samo 1.3 i 1.6 JTD s Pop star opremom. Pretpostavljam radi Hatcha.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Tomo25

Neznam koja je getriba u autu jer nepratim bas fiat u zadnje vrijeme toliko. Da 1.6 120ks je u pitanju. Eto to se s nasim desilo a znam i u par drugih firmi sto ih imaju da im se na vecini tih auta pojavilo isto pa samo prenosim

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Miha.

duffbeer

Pozdrav svima ,zanima me kaj bi rekli za ovaj početni dizel za hb verziju 1.3/95hp?
Žena i ja uzimamo auto,Tipo nam se na prvu se svidio,isprobali smo ga i nemamo  primjedbe.

Da objasnim,ako bi uzimali novi auto vrlo vjerovatno bi ga imali duže vrijeme ,tipa 10ak god,oboje smo korektni vozači ali ne radimo neku ozbiljnu kilometražu ,vrlo vjerovatno u rasponu 5-10t km godišnje.
Performanse nam nisu neki prioritet ,puno bitnije mi je da imam pouzdan i ekonomičan auto.

Želio bi čuti malo mišljenja uzevši u obzir ovo što sam gore napisao,ili da gledam isključivo benzince kad se uzme u obzir kilometraža.

ccm

Ja bi uzeo benzinca. Jeftiniji, jeftiniji za odrzavanje, a ne trosi previse ako se ok vozi.
Preprodajna cijena vas i ne zanima, posto je to Fiat, a i mislite ga vozit 10+ godina.
Na tu kilometrazu vam se ne isplati dizel, osim ako bas ne volite dizla.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...