Punto mk1 mali "servis" par pitanja

Autor Skoda90, 05 Prosinac 2016, 18:16:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Skoda90

Stari termstat izgleda sasvim normalno,ako uhvatim vremena (volje) budem bas isprobao na koliko otvara.
Evo jedna od malo prije nakon gradske voznje na otvorenoj cesti


Bio i na optici malo mi je vukao u lijevo  :zbunj:

Memphis

Citat: eLaCiD  u 28 Prosinac 2017, 14:55:05
Bez obzira ako voziÅ¡ po gradu ili si na otovorenoj cesti na termometru kazaljka uvijek mora biti na viÅ¡e manje 1/2.  Jedino po gradu ili ako si u koloni ono stani-kreni ventilator će se ćešće paliti (to osjetiÅ¡ kad si u leru po zvuku motora). Na otvorenoj cesti ventilator se gotovo nikad ne pali (temperatura je regulirana otvaranjem-zatvaranjem termostata.
Sorry, što se tiče kazaljke bio si u pravu. Prekjučer mi vrag nije dao mira i išao sam opet izvadit svoju kolekciju dijelova koje sam izmijenio na rashladnom sustavu. Prije sam muku mučio sa pokvarenom tablom i time što mi kasno pali ventilator. Na kraće vrijeme sam riješio problem ali u zdanje vrijeme opet se isti ponavlja.

Jučer sam gledao te indikatore imam ih jedno 10. Isprobao 2 x nova Facet, 3 originala i jedan novi Vernet. Mjerio ih u vodi da vidim kakvi su otpori i svaki drugačije pokazuje. Facet i stari orignali su tu negdje ali ovaj Vernetov je 100 ohm uredno manje ispred svih. Odlučio sam njega stavit da vidim kakva će situacija biti na tabli i konačno nakon godinu i pol dana zuje tabla točno pokazuje baš kao kolegi Skoda90. Radna temperatura ne pada ispod ruba prve kockice (kad se dobro zagrije) i ventilatore bi se trebao palit na rubu druge kockice. Dok je meni do sada kazaljka radne temperature uvijek bila niže a to je zbog toga što je indikator pokazivao 100 ohm više i sporije reagirao na promjenu temperature. Ovaj Vernetov je nešto drugačiji nema crvenu plastiku za onu gumenu lulu i ima ključ 22 a ne 19 dok je ostalo sve isto.


E sad i dalje mi ostaje problem kasnog paljenja ventilatora. Sad dok je ovakvo vrijeme pali mi na nekih 94 C dok po ljeti kad je toplije na 98 C. (mjerio kompom). "Novi" je senzor temperature (doduše facet kojeg mislim zamijenit originalom), novi termoprekidač Facet, termostat isto Facet. (imam i Vernetove).
Auto ima klimu i ventilator sa 2 brzine. Termoprekidač pali na prvu brzinu na 82/77, drugu 87/82. (vernet 83/78, 88/83).

Ne znam viÅ¡e kaj da radim sad dok je hladno je joÅ¡ ok al kad doÄ'e ljeto i gradska vožnja opet mi neće biti svejedno. Iako do sada nikad nije zakuhao uvijek se ventilator upali. Kad popizdim kupit ću opet sve novo. Prvo ću probat sa termostatom probat ću naći Wahlerov jer nedavno sam kupio Mahle i nije valjao pa postepeno ostalo jer ovo sve kaj je zamjensko očito niÅ¡ta ne valja.
Citat: Skoda90  u 29 Prosinac 2017, 11:45:32
Stari termstat izgleda sasvim normalno,ako uhvatim vremena (volje) budem bas isprobao na koliko otvara.
Evo jedna od malo prije nakon gradske voznje na otvorenoj cesti



Bio i na optici malo mi je vukao u lijevo  :zbunj:

Meni je ovo savršeno što se tiče kazaljke.

Po ovim rezultatima špura ležaji na zadnjem mostu su ti u banani.

Skoda90

Ja nisam zadovoljan s dobivenim jer mu dosta treba opet da dodje na radnu temperaturu,ali bolje je nego prije.Stavio sam jos karton preko pola kilera.To je valda takva slaba masina i jbg vise nista ne diram i ne ulazem  :to:

Na optici me majstor upozorio da negdje ima lufta,kaze da ga je pokuso dobit sto je najbolje mogo.U voznji on drzi ravno ali cim se naleti na neku grbu pocne vuci u lijevo,nista strasno ali se primjeti.Isto ima i malo lufta u volanu...za sada ne diram nista dok se kotrlja  :neznam:

Michael

Citat: Skoda90  u 31 Prosinac 2017, 17:17:00Na optici me majstor upozorio da negdje ima lufta,kaze da ga je pokuso dobit sto je najbolje mogo.
Cudi me sto je uopce radio optiku ako ima lufta, inace to izbjegavaju dok god nije ovjes utegnut.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

Multijet

Da, majstor ne radi optiku ako negdje ima lufta, to je čisto uzimanje love
0989739290

sink.as

Ekipa jeli se moze kupito ovo posebno, brtva izmede karba i kucista utacnog filtera, po stanju cudi me kako je auto uopce vozilo a mislim da mi tu kaplje benzin, tj kaplje tu sa toga podrucja po ovoj selni ispod

Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk

Multijet

Ništa strašno se neće dogoditi. Ako je ne možeš naći,staru brtvu skuhaj u kipućoj vodi,to će je malo omekšati i onda je pažljivo montiraju i to je to.
0989739290

sink.as

Fali je jedan komad i mislim da tu kaplje benzin po motoru, kuhanje ce mozda ispravit deformacije ali nece nadomjestit komad koji fali a fali ga u duzini od 5-6cm.

Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk


Multijet

Ok,to ti kaplje povrat uljnih para plus nešto benzinskih para, kondenzat svega toga, ništa strašno
0989739290

topolino

Popuni rupu na brtvi diht masom, napravi od pluta novu, nadi polovnu
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

PuntoZG

Ja to kupio prije cca 5g kod bertola, nekih 60kn ak se dobro sjecam...

Memphis

48 kn ti je u autocommercu ja kupio prije godinu dana.

Skoda90

Evo i kod mene u slavoniji napokon pao snijeg 10cm ili kako bi mi muski rekli 20cm  :rofl:
Puntac je jos ziv i dalje mu dosta treba da se masina ugrije i potrosnja je nekih finih 8l,sto reci nego da cekam proljece i da napokon sjednem na 2 tocka  :85565:


sink.as

Ljudi di u splitu i blizoj okolici popravljate fiate, preporuka za nekoga mestra, imam jos par sitnica na puntu a nemogu i neznam sam, naravno da se posveti autu i napravi korektan posa a nenaplaciva ko ovlasteni, malo puno zahtjeva ali to je ono sta vecina nas trazi

Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk


sink.as

Kako mijenjate zadnji brisac na punru mk1, jeli ima neka posebna metlica ili se kupi samo gumica nova, nisam nikad do sada minja. Hvala

Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk