Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

dominatus

Evo nakon godinu dana vožnje i 22000 Km imao sam reklamaciju na prednju lijevu maglenku u kojoj se od temperature žarulje napravila bradavica od od prilike 1 cm. Naravno sve se riješilo po reklamaciji jedino sam čekao 3 dana da im stigne maglenka.

get

Možda zato Å¡to baÅ¡ i nije predviÄ'eno da se vozi sa maglenkama kada nema potrebe :D

dominatus

Citat: get  u 09 Rujan 2011, 09:33:31
Možda zato Å¡to baÅ¡ i nije predviÄ'eno da se vozi sa maglenkama kada nema potrebe :D

Vidiš vidiš, jedino kaj ih od kad imam auto nisam nikad upalio, jedino kad se same pale po zavojima.

dankozg

Nakon 30000 km zadnji lonac samo Å¡to nije pregorio  :shock:

Znam da je benzinac, i turbo, ali da bi trebao više izdržati, mislim da bi. Na 1.6 16v s plinom, zamjenski cijeli auspuh izdržao je 100000 km (5 godina) i nije pregorio niti jedan lonac već se odvojio samo zadnji lonac pa je na ulazu u njega počeo puhat.

Ali nakon 30000 km, čudno  :neznam:

Kad budem opet "u posjedu" auta, stavit ću i fotku.

SEB

Citat: dankozg  u 26 Rujan 2011, 18:52:27
Nakon 30000 km zadnji lonac samo Å¡to nije pregorio  :shock:

Znam da je benzinac, i turbo, ali da bi trebao više izdržati, mislim da bi. Na 1.6 16v s plinom, zamjenski cijeli auspuh izdržao je 100000 km (5 godina) i nije pregorio niti jedan lonac već se odvojio samo zadnji lonac pa je na ulazu u njega počeo puhat.

Ali nakon 30000 km, čudno  :neznam:

Kad budem opet "u posjedu" auta, stavit ću i fotku.
ne mogu vjerovat...možda je izvana samo malo pohrÄ'o!!! da je baÅ¡ struno da ga treba mijenjat ???
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

get

Možda si ga negdje zakačio . . ., poslikaj, baš me zanima. Moj tek lagano boju dobio

samo ne znam na tehničkom, na onom mjerenju na leru ima dosta zraka, ali to pripisujem onom duplom izvodu, inače nikakvih problema.

Apolon

1. Otežan hladni start. Teže pali i zatrese se pri prvom paljenju. (Nov akumulator)
2. Sinoć problem sa bravama vozačevih i suvozačevih vrata (nisu htjele da se otvore). Rješeno podmazivanjem samih brava wd sprejom.
3. Nepreglednost nazad (srećom tu su veliki retrovizori)
4. Slabost druge brzine pri niskim obrtajima (1.9 m-jet, 120 ks). Možda stvar navike.
5. Auto vozim par dana. Brine me potrošnja po gradu (po compu 8.5 l/100 km).
6. Ne vraća se ručica žmigavca (pogotovo ako skrećem u lijevo), ne uvijek.
7. Ne gasi se svijetlo u kaseti. Ovo ne bih ni skontao da nisam vidio na forumu  :ok: Treba se dobro zagledati, naravno po mraku. Sva sreća lako rijeÅ¡ivo.

ÄŒekam komentare  :tip:

get

Potrošnja je visoka. Jedino je OK ako je auto nov (0km) i ako radiš jako kratke relacije onda je to mrvicu više.

Zanimljivo ovo sa ručicom žmigavca, u većini Bravo-a do redizajna su imali problem da se uvijk gasi žmigavac (ili nemogućnost paljenja istog, recimo kod izlaska iz kružnog toka).

Ma bit će to sve OK.

Apolon

Znači čista lagana gradska vožnja, prosječna brzina 18 km/h, . Punto2 JTD mi je troÅ¡io iste vožnje max 7. Nije nov, razraÄ'en je,  :wiii:
Uskoro ide na veliki servis pa ćemo vidjeti šta kaže dijagnostika.

get

A ne znam. ÄŒini mi se da bi trebao manje troÅ¡iti, pogotovo Å¡to je dizel. Ne znam, ja sam viÅ¡e puta stavljao potroÅ¡nju iz ecoDrive-a, i meni se kreće po Zagrebu, evo trenutno oko 9.2l/100km, i trenutno imam jako nezahvalnu rutu semafora.

Budeš vidio. Meni je do nekih 2000-3000km trošio nešto više, i onda se sve to posložilo, ali nikda previše :)

marloz

Citat: dominatus  u 09 Rujan 2011, 22:07:12
Vidiš vidiš, jedino kaj ih od kad imam auto nisam nikad upalio, jedino kad se same pale po zavojima.

možeš to i isključit

franzi

Citat: Apolon  u 14 Rujan 2012, 13:02:17
Znači čista lagana gradska vožnja, prosječna brzina 18 km/h, . Punto2 JTD mi je troÅ¡io iste vožnje max 7. Nije nov, razraÄ'en je,  :wiii:
Uskoro ide na veliki servis pa ćemo vidjeti šta kaže dijagnostika.

To ti je normalna potrošnja za taj prosjek 18km/h.

Nego mene zanima, zna li se jesu li neki problemi riješeni sa redizajnom Brava ('10. god)?

boriggy

tipa? recimo, ja nemam problema sa rucicom zmigavaca, prokurenim maglenkama, zamagljenim farovima, s vratima gepeka sve ok, odnosno sa prekidacem, sve sljaka.. koji puta mi se zna zblesati originalni kazic.. jednostavno ne zeli ocitati cd.. ali to pripisujem przenim mp3-icama.. nista drugo.. ovaj vikend smo isli na svadbu iz zagreba u josipdol.. propisno sam ga propuhao.. vurica je pokazala u jednom trenutku 220 km/h.. iako je malo vjerojatno da sam se toliko vozio.. nakon vise od dvije godine sam ga prvi puta stisnuo da vidim koliko ide.. moram priznati da nije ugodno uopce voziti ga toliko.. ljulja se na sve strane..

po pitanju potrosnje, u pocetku mi se cinilo da je previsoka.. 2010. kad je stigao, u zimi, nista ispod 9-10 l/100km.. ali se brzo to popravilo.. doslo ljeto, nabralo se kilometara, motor se razradio.. ali obzirom da se po gradu sa upaljenom klimom i prosjecnom brzinom od 20ak km/h, 1,9 jtd zadovolji sa cca 8 litara/100 km - cisto ok.. po meni..

get

To znači da nam sportski ovjes ipak ima neki efekt, jer na većim brzinama 200+ je potpuno stabilno. Samo mi gume baš i nisu za te brzine :D

Gemist Nino

Evo ja danas drapao po autoputu 230 i auto ništa,zaljepljen za cestu,a problema nikakvih nikad!