Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

speljac

Citat: andy85  u 24 Svibanj 2010, 20:08:13
ovako...u onaj držač pojaza s vozačeve strane, u stupu auta mi nešto cvili nutra, i to je skoro kraj uha, poludel budem, meželim se više radi toga sjesti u auto...joj kak me živcira to cviljenje...od samog početka to cvili a u servisu se pravili glupi kad sam to rekao i tako sad kad je istekla garancija si moram sam nekako pomoci...pa as molim neki savjet kaj da na pravim ili kako da to rastepem...bilo kaj samo da to prestane!!!!!

Ako ti cvili u gornjem djelu, taj dio možeš odvojit ( ne potpuno ) i vidjet gdje šta cvili.Ako je u donjem djelu stupa, moraš skinut plastike na pragovima, odšeravit dva šerafa ispod tih plastika, i dve matice koje su na gornjem djelu te crne plastike pri vrhu. Ali da bi njih vidio moraš onaj gornji svjetli dio prvo odovojit.

Global

Evo moj je 02.06. imao 2 pune godine i stvarno ne mogu ništa reći da sam imao bilo kakvih manjih ili većih problema sa autom, dobro, bilo je problema sa kočnicama, odn. sa pedalom kočnice, ali to sam riješio još dok je bio pod garancijom, drugo baš ništa. Možda mi se čini iako je JTD 120 Ks da ne vuče baš nešto, odn. ubrzava, vozim i Opel Vectru od 140 Ks i taj auto doslovno čupa asfalt, a moj Bravo mi nakon njega izgleda kao neka beba, stalno brijem da to nije možda 88 Kw, nemam pojma, i potrošnja je o.k., moglo bi i manje, sad sam išao iz Zg-a do Rijeke, i prosječna potrošnja je bila 5.6 l/100 km, ali kako je bilo loše vrijeme odn. jaka kiša, nisam baš vozio brže od 130 km/h, prosjek mi je bio mislim 108 km.
Ako ga malo nagaziš, ono, potrošnja skače samo tako, ali kako se ispucam na Vectri, sa Bravom nemam tu potrebu.

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

get

Interesira me, tko može provjeriti da li vam unutarnji retrovizor stoji čvsto ili se može zibati lijevo desno. Mislim na nosač, ne na samo ogledalo.

Ovako se postavlja to ogledalo

verzija bez senzora

verzija sa senzorom

Ja sam primjetio da mi se to postolje miče lijevo desno i zbog toga mi se razmuti fokus kod većih brzina zbog vibracija.

Jučer sam ga skinuo i ponovno nabio i prije toga malo dotegnuo šarafe, ali svejedno se miče lijevo desno. Do sada to nisam primjetio, ali rekao bih da je sunce djelovalo na tu platiku.

Pa vas molim prije nego nazovem servis da mi par vas provjeri da li vam se miče baza koja se stavlja na onaj dio koji je na staklu.

SEB

pa možeš i sam ...zar ne možeš vidjet di se miče?
ak si u garanciji ne diraj ništa nego odpeljaj u servis

jesi ti imo problema oko kočnica?
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr

get

Idem slijedeći tjedan u servis (srijeda).

Ali koliko sam saznao, to se ešava i na nekim drugim vozilima. Po meni kao da se plastika rastegnula, a trebalo bi biti fiksno. Vidjet ćemo, samo odgovor to je normalno ne priznajem . . .

Ne, ja nisam imao problema sa kočnicama.

get

SEB

ja sam imao mali skoro nikakav broj takvih kvarova....pogotovo na novim autima.....obično bude na starim ragama
www.bertol-automobili.hr

get

Viš, ne sjećam se kako je to bilo izvedeno na Tipo-u, ali tamo nikakvih problema 17 god.

OK, ovo je malo drugačije izvedeno, ali očito loše. Sa jednim šrafićem sve bi bilo besprijekorno.

speljac

Dečki, joÅ¡ jedna velika preporuka za servis Bertol u Mlaki. Bio sam tamo maloprije, imao sam problema s klimom, doÅ¡ao sam ne naručen, odmah su me primili i rjeÅ¡ili problem za 20 min.  :ok: :ok:

get

Citat: Å¡peljac  u 16 Lipanj 2010, 12:17:58
Dečki, joÅ¡ jedna velika preporuka za servis Bertol u Mlaki. Bio sam tamo maloprije, imao sam problema s klimom, doÅ¡ao sam ne naručen, odmah su me primili i rjeÅ¡ili problem za 20 min.  :ok: :ok:

Dobro je znati. Svakako će ući u razmatranje nakon isteka garancije . . .

SEB

Citat: get  u 16 Lipanj 2010, 13:03:06

moš ti i pod garancijom...i ovaj je još u garanciji
www.bertol-automobili.hr

get

Citat: SEB  u 16 Lipanj 2010, 13:05:03

Znam.

Za sada su prva dva servisa proÅ¡li u AC-u. Sa njima nisam 100% zadovoljan zbog Å¡lampavosti, ali izaÄ'u svaki put u susret.

Za treći servis, koji je ujedno i pravi servis, pa će i cijena biti veća, definitvno ću prikupiti barem pet ponuda. Okvirnu cijenu već imam u Ljubljani, a ne kao u AC-u da ti na 30 ne promijene svječice . . .  Å to smatram vitalnom stavkom.

Odnosno možeÅ¡ i ti napisati okvirnu cijenu Bravo  na 30kkm, može i na PP.

speljac

Evo da napiÅ¡em o čemu se radilo i da vidiÅ¡ majstore u ac-u. Ako se u acu žaliÅ¡ na slabo hlaÄ'enje klima ureÄ'aja, naplaćuje se nadopunjavanje klime iako je auto u garanciji. Meni su na 30k km nadopunili klimu i to naplatili. Od tada se, kad god je klima radila, rad kompresora mjenjao pri dodavanju i oduzimanju gasa, a u zadnjih par dana kada je bilo preko 30 stupnjeva klima nije hladila. Kad sam se u acu požalio na taj zvuk ( tad je klima hladila normalno ) kojeg do 30k km nije bilo dobio sam odgovor da je to sve normalno (standardan odgovor) nisu se potrudili ni pogledat o čemu se radi. JoÅ¡ jedna stvar, kad sam se naručivao u ac, naručili su me tek za 10 dana ( i da je 10 dana bilo 30+ stupnjeva nosio bi rezervnu obleku sa sobom na posao i ručnik), Seb mi je isti dan rekao da doÄ'em.
Kod Bertola su odmah ustanovili da su mi majstori u ac-u previše napunili klimu i stvarao se preveliki tlak. Kad su bile veće temperature (petak i ponedjeljak u mom slučaju) klima uopće nije hladila iako je indikator klime radio, nego samo ventilacija. To je odmah rješeno u jamstvu i još mi stiže novi volan jer mi se par mjehurića stvorilo na vrhu volana. Takvu susretljivost u acu nisam doživio.
A na puntu sam kod Seba radio limariju i isto tako su super napravili posao i izašli mi u susret sa popravkom oštećenja na vratima koje mi osiguranje nije htjelo priznat.

SEB

Citat: get  u 16 Lipanj 2010, 13:12:01
Citat: SEB  u 16 Lipanj 2010, 13:05:03

Znam.

Za sada su prva dva servisa proÅ¡li u AC-u. Sa njima nisam 100% zadovoljan zbog Å¡lampavosti, ali izaÄ'u svaki put u susret.

Za treći servis, koji je ujedno i pravi servis, pa će i cijena biti veća, definitvno ću prikupiti barem pet ponuda. Okvirnu cijenu već imam u Ljubljani, a ne kao u AC-u da ti na 30 ne promijene svječice . . .  Å to smatram vitalnom stavkom.

Odnosno možeÅ¡ i ti napisati okvirnu cijenu Bravo  na 30kkm, može i na PP.

ORG                   NEORG

Filter ulja                                        115 kn                    70 kn
Filter zraka                                      112 kn                    -
Filter klime                                      120 kn                    80 kn
Svječice                                          122 kn x 4              -
Disk pločice                                      702 kn                  350 kn
Ulje Selenia K Pure Energy                111 kn x 3

RAD
Servis                                            250 kn + pdv
Zamjena pločica                               150 kn + pdv

Na servisu se mjenja ulje i uljni filter...ostalo sve po potrebi...filter zraka se prekontrolira ak je ok očisti i vratii nazad....isto sa filetrom klime i svječicama...to sve ovisi kak se ko vozi i di se vozi i dali ima plin ili ne...
U seervis spada još kompletan pregelda vozila: kočnica,ovjesa,struje,klime,svih tekućina,....
Ovo ulje je malo skuplje no na zahtjev stranke možemo stavit neko drugo jeftinije
Za sve eventualne potrebne stvari se obavjesti stranka i u zdogovoru oko cjene se radi ili ne
Cjene djelova su sa PDV-om
www.bertol-automobili.hr