Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Vanc123

Citat: Memphis  u 08 Svibanj 2017, 17:09:17
Mene zanimaju iskustva korisnika Brava 1.4 T-Jet 120 i 150 ks.

Koja riječ o potrošnji i motoru. Kako ste zadovoljni? Neke mane? Koji bi po vama bio bolji izbor. Grazie

Pa eto imam motor 1.4 t jet 150ks
Hmm pa s motorom sam zadovoljan mislim da super vuce i da fakat ide auto jedina mana je kaj mi je na 130 tisuca prdnula turbina,hmm potrosnja pa odkad ga imam cca dvije godine putno racunalo mi kaze potrosnju od 7,2 do 7,6 to je mix otvorene voznje i gradske,ako ga ponekad nagazim onda dodje do 7,6 bez problema..Ovak sam do sad zadovoljan sa svime...

Mike20

Ja danas okrenuo 150 000km. Nemam primjedbi. Meni ide odlično, ulja potroši 2-3 reći na 12000 km na koliko mijenjam ulje. Prosječna potrošnja je 7 litara plina kad vozi supruga, 9 kad vozim ja.
Preko 10 neide, morao bi biti stalno gas u podu da toliko troši

Od kvarova-plastika jedne klapne ventilacije (uzeo cijeli set svih plastika za 120kn i sam promjenio) desni homo zglob (200kn neki Made in Japan, sam ga mijenjao). Reparirao sam obje poluosovine, iako realno i nije trebalo, i zamjenio sam križeve njihovih šalica (sve skupa dijelovi i rad 1500kn)

120ks ima manju turbinu, i bregaste koja daje max moment od nižih okretaja, dok 150ks ima veću turbinu i bregasta koja daje maksimalni moment na malo višim okretajima- i to je jedina razlika. 120ks ide na 150ks, 150ks ide na 170-180ks "sigurnog" remapa.

Memphis

Upravo me "strah" te turbine. Budući da nema nekog atmosferskog motora iznad 100 ks, gledam ta 2 motora. Nekako sam skloniji ovom slabijem od 120 ks.

Jel ima netko MultiAir 140 ks?

Mike20

Čitao sam o čestim kvarovima Multiaira, da zna krepati nakon 100 000km.
Osobno, nebih.
Turbina sama baš ne krepava često, zna napuknuti kučište i/ili usisni kolektor, al vjerojatno radi ganjanja na hladno, ili gašenja motora odmah nakon ganjanja.

punto1976

ak se normalno voziš i malo pripaziš na zagrijavanje i stavljaš dobro ulje nebi trebao imati problema oko turbine, ako je i prije netko pazio jer ne kupuješ novi.

Vanc123

Citat: Mike20  u 09 Svibanj 2017, 05:57:36
Osobno, nebih.
Turbina sama baš ne krepava često, zna napuknuti kučište i/ili usisni kolektor, al vjerojatno radi ganjanja na hladno, ili gašenja motora odmah nakon ganjanja.

Ma da meni je puknula a prijasnji vlasnik je radio u Austriji i sam je rekao da je Bravo najvise vozen po autoputu do Austrije i to mi je bila predpostavka da je cesto ga ganjao po autoputu i onda ga odma ugasio..

gt3

Citat: Mike20  u 09 Svibanj 2017, 05:57:36
Osobno, nebih.
mislim da te ne treba biti strah turbine pa koliko je turbo diesela na cesti pa ih ljudi kupuju rabljene... istina, da ne znas kak je odrzavan i u kakvom je stanju, ali opet...
ja sam na 192k km, kupljen novi i zadovoljan sam, osim ovih nekoliko problema koji su gore navedeni, kalpne klime itd

Mike20

Oho, ti si blizu 200 000km, svaka čast.
Jel ima slučajno netko 200 000+ km?

DiscoVolante

Citat: Mike20  u 10 Svibanj 2017, 12:14:39
Oho, ti si blizu 200 000km, svaka čast.
Jel ima slučajno netko 200 000+ km?

Puno ih je, samo je drukčija situacija na satu. :laughing-smiley-001:

Mike20

Misliš? Ne vjerujem. To bi značilo da su bolji nego se očekuje haha

punto1976

EVO MENI NA 145 000 PUKLA PR. LIJEVA OPRUGA.

AntonioK

Moj Bravo t-jet 120ks
minus:koža na volanu
            klima sa onim njenim klapnama
            tu i tamo koji cvrčak
            neudobni sicevi(možda sport ima bolje)
,a plus sve ostalo nije još napunio 70tkm :to:

gt3

Citat: DiscoVolante  u 10 Svibanj 2017, 20:22:59
Puno ih je, samo je drukčija situacija na satu. :laughing-smiley-001:
dosta se vozim po otvorenoj cesti pa kilometri idu.
nikad mi nije palo na pamet skidati kilometre iako sam cuo ekipu da svake godine prije tehnickog skinu kilometre...

Miha.

Ja imam viÅ¡e negativna nego pozitivna iskustva. A najviÅ¡e se tiče kvalitete i Å¡kripanja. Trenutno mi neÅ¡to vibrira ispod prednje armature, pa vibrira kopča na naslonu za ruke, pa vibrira kompleti mehanizam pretinca ispod armature, pa vibrira neÅ¡to u oba B stupa, pa vibrira neÅ¡to odiza mislim da u vratima prtljažnika itd. :kmeee: Volan tu i tamo zna krcnut..Sljedeći auto će biti premium, pa makar i stariji 10g od Brava, recimo A3  :box1: I da položaj sjedenja mi nikako nije sjeo (da se volan dade izvuč joÅ¡ barem 2cm bilo bi super)+ tvrda sjedala.

Mike20

Ovo što si sve napisao su tipični simpotmi kvalitetno skršenog auta kojemu je mijenjana instrument tabla, zatezači pojaseva i airbagovi

Nemoguće da je to sve razmrdao tvrÄ'i sportski ovjes

Moj Bravo je kupljen u RH, i takvi auti su često lošije kvalitete nego uveženi po nekim selskim mudrim pričama, ali ja nema niti jedan od ovih simptoma koje si naveo