Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

gokiSP

Da se razumijemo, ima muljatora i takvih je vecina, ali ima i postenih ljudi. Ako netko ima volje, mogu mu pomoci i uputi ti ga ako zeli uzeti auto iz vana. Realno, oni auti koji se tu prodaju, a uvezeni su, cijena ima je cca 10 000 kn veca od one koliko je taj auto zapravo kosta sa svim davanjima kod nas.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

g3ar

Pa meni se čini cijena oke za ovaj, zaboravio napisati da je 2011 godina.mislim to je 34000kn
<3JTD

lik-bj

možeš mi na PP napisati neke detalje ako imaš volje.

Miha.

Citat: Tooutman  u 30 Prosinac 2018, 19:44:49
Izolacija je odlična, s tim se ne moraš mučit. interijer je po meni dosta kvalitetno napravljen. Puno gumiranih djelova, isto kao i oplate vrata. Tu nemaš straha, izgleda po meni bolje nek konkurencije. Sicevi su meni udobni, kao što sam i napisao. Imaš i filceve na zadnjim kotačima tako da ti dosta anuliraju zvukove od vana dok se voziš po kiši, blatu npr.

Jel ti voziš isti auto? :tup: Niti jedan gumirani dio, sve tvrda plastika nažalost osjetljiva na ogrebotine. :facepalm:

Mike20

Da, na vratima je bezvezna obloga, nije plastična, sloj je malo mekani.
Sport unutrašnjost je prekrasna al sjedala katastrofalno neudobna na dužem putu

jtd165

Male razlike kilometraze su normalne, prvi sam vlasnik brava na satovima mi 90600, kada spojim multiecu scan, na centrali motora 89000, a u body compu 88900 sada zbog cega neznam od prvoga dana je razlika kada sam genijalce iz psc Rijeka pitao rekli su da ne znaju a oni iz autocomerca da je to normalno.

MADmax23

da ,normalno je da budu male razlike.

Tooutman

Citat: Miha.  u 31 Prosinac 2018, 18:43:34
Jel ti voziš isti auto? :tup: Niti jedan gumirani dio, sve tvrda plastika nažalost osjetljiva na ogrebotine. :facepalm:

Ja ne znam kaj ti voziÅ¡, al ja  tvrdu plastiku svugdje Nemam. Evo samo radi tebe, sam napravio par slika pa nek vide korisnici koji nemaju taj auto, tak da prosude sami.
Uglavnom počinjem od armature, taj gornji dio mi je sve ali ne tvrda plastika, osjetljiva na ogrebotine nije:

BaÅ¡ naprotiv, kao Å¡to i Mike veli, neki mekaniji materijal koji se po meni vrlo lako čisti, ogrebotina kao Å¡to se vidi i nema. Ono Å¡to je tu plastično je pretinac za rukavice koji ima onaj mehanizam za sporo otvaranje Å¡to je isto hvale vrijedan potez, te naravno s druge strane strane je poklopac za osigurače koji je takoÄ'er plastičan
Ono Å¡to je najviÅ¡e plastično je centralna konzola kod ventilacije i radija. Tu ako se pritišće se mogu čuti cvrčci. Govorim za originalni radio koji je bio, i ispod njih one dvije ukrasne plastike koje izgledaju dosta glossy i krhko. Ako se nasloni poÅ¡teno noga na ovaj ala carbon okvir oko mjenjača, takoÄ'er se mogu prouzročiti cvrčci. Makar iskreno, ako se poÅ¡teno nasloni noga, cvrči i kod drugih automobila takoÄ'er i viÅ¡e klase. Naslon ruke ma koliko ga masiram s svojom težinom se ne čuje, isto kao i dalje oplata. Prije naslona sam imao onaj poklopac, ono je bila mekanija plastika i čula se.  Kako je ogrebano procjenite sami.

Slijedeće su oplate vrata:

Gornji dio je onaj mekaniji materijal, ali plastika nije. Ispod je tkanina koja joÅ¡ nakon 7 godina uredno izgleda. Plastika ide od zvučnika na niže. Po meni, u vezi toga tu su mogli staviti neki filc tako da anulira dok se neÅ¡to spremi taj pretinac u plastiku. Nutarnje ručke su takoÄ'er plastične, ali plastika je tiha i ne izgleda jeftino (barem meni)

I zadnji dio su oni gumeni djelovi o kojima sam pričao:

Znači u samoj centralnoj konzoli su pretinci koji imaju gumu i super su za odložiti stvari, kao tipa ključeve i neÅ¡t slično, tako da onda oni ne zvone. Isti princip su unutarnje ručke vrata u kojima je takoÄ'er guma. Ono Å¡to bih već kod toga mogao spomenut je Å¡teta Å¡to nisu stavili gumu i u onaj pretinac gdje je upaljač i već spomenuti donji pretinac u vratima.

Eto ovo je sa strane mojeg viÄ'enja kako ja procjeni svoj auto. Usput sam bio u prilici napraviti malu usporedbu.
Pa evo da počinjemo od jednog SUV-a koji je više klase nek ovaj spomenuti. Auto je 8. mjesec 2016 godina, tj aktualni je model u toj gami. Ima 20 000 km trenutno-

Oplata vrata:

Gornji dio je neka plastika s uzorkom, dok se pogleda druga slika, čak se vidi kako je malo i shabana kak se stavlja gore ruka. TakoÄ'er tkanina mi ne izgleda bas nekaj, pogotovo za tak novi auto. Tkanina izgleda dost izbljeÄ'eno, valjda joj samo kemijsko pomaže. Moram reći da se vrata puno elegantnije zatvaraju i otvaraju na autu. Isto kao Å¡to i rekao, dolje u pretincima ima onog filca i super je za odložiti stvari.

Armatura je neki mekani (gumirani) dio, mekaniji od bravija. Ispod pretinac za rukavice je takoÄ'er od plastike kao i pokrov za osigurače.

Centralna konzola.
Takodjer plastična isto na jači pritisak zacvrči.  To mislim na platični okvir oko radia i mjenjača. Jako praktičan pretinac ispred naslona. Naslon je veči,  time praktičniji i komforniji.

I evo joÅ¡ jedan auto koji je u obitelji. On je B segment. Godina proizvodnje je 2009 (8 mjesec) (onda je takoÄ'er izaÅ¡ao prvi model, bio aktualan do kraja 2017. Ukratko noviji od bravija.

Armatura. Meni na prvu sivilo naspram mojeg. Ali ne pričamo od dizajnu nek o materijalima. Materijal je sličan prehodniku, ali je tvrÄ'i, ali takoÄ'er nije plastika. Vidi se kako odstupa airbag pokrov.

Oplate vrata. Plastika ide od gornjeg djela pa skroz prema dole. Pretinci nemaju nikakav filc, ali je prvi dio praktičan za stavljanje neke veće boce. Tkanina je ok, po meni u boljem stanju nek kod prethodnika. Jer solidno izgleda.

Centralna konzola. Plastika koje se takoÄ'er čuje dok se pritisce. Pohvale za gumeni u pretincu ispod radija. Ostalo je sve samo plastika, te dok se odlože stvari se čuje kako one rade u voznji. Pa kome smeta....

Zaključak koji bi rekao, da svaki od navedena tri auta nešto ima dobro, što bih uzeo iz jednog a stavio u drugi da bih upotpunio sliku. Oplate sigurno nebi kao nit armaturu. Plastika koja je u centralnoj konzoli, to mislim na one plastike ispod radia i oko mjenjača, bi mogla biti malo bolje kvalitete, ali ostali djelovi meni nisu tak loši čak da pače. Ali sve u svemu Bravo je solidno napravljen auto.

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

MADmax23

Citat: g3ar  u 02 Siječanj 2019, 22:04:32
https://www.njuskalo.hr/auti/fiat-bravo-1.6-jtd-ime-kupca-odlican-oglas-27196991 komentar?
ma nema se sta tu rec.lijepo izgleda. kak bi rekli sreden za prodaju.napravljeno detaljno čiščenje unutrasnjosti i motora.
kilometre necu komentirat jer sigurno je auto uvoz ( njih ne uzimaj za ozbiljno).
koliko vidim gume su pri kraju.
sto me najvise zivcira kod tih polovnih iz auto kuca nez.. sta je radeno na autu.racunaj veliki servis,mali,filter nafte (obavezno),provjeri injektore,turbinu,letvu volana,dali svi motorici rade na automatskoj klimi.inace auto lijepo izgleda

Miha.

Ti se ne razumiješ u materijale. Sve je tvrdo ne govorim tam gdi je tkanina. Na vratima je gore pvc folija tvrdo ko kamen. Na armaturi je isto pvc carbon fiolija ispod koje je spužva. I da sve je osjetljivo na ogrebotine govorim iz iskustva, tak da ne pričaj ljudima priče.

Tooutman

Ne pričam ja nikakve priče, ja sam im samo pokazao onako kako ja to vidim. Dalje je da se uvjere sami. Od svih korisnika brava koji su tu na forumu jedino ti neÅ¡t cviliÅ¡ u vezi tih materijala. A znam da mi prst dok stisnem lagano propada (ne mislim na tkaninu). TakoÄ'er znam kakav osječaj dobijem dok pritisnem kamen koji je tebi usporedba. Da se ja razumijem u materijale, ne, ne razumijem se. Ali ti usporedbe s kamenom bolje ostavi svojoj boljoj polovici.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

MADmax23

ona imitacija karbona ona ima neku spuzvu ispod ali sve ostalo plastika tvrda,osjetljiva.ali bolje i tako nego da je plastika kao u drugim autima presvucena gumom.ono je tek katastrofa! osjetljivo u 3 p.m.

punto1976

po meni je jako dobro napravljen iznutra, i lijepo naspram nekih VW ili čak Volvo XC60 2014. koji imaju više plastike iznutra nego prijašnji modeli.

MADmax23

Citat: punto1976  u 03 Siječanj 2019, 12:28:18
po meni je jako dobro napravljen iznutra, i lijepo naspram nekih VW ili čak Volvo XC60 2014. koji imaju više plastike iznutra nego prijašnji modeli.
to je istina.npr kod moje žene u polu plastike katastrofa!
kupljen nov a oko radija od noktiju otisaka pun K.
tako i kod mene na bivšoj alfi 147.ona rucka za zatvaranje vrata,podizaci-katastrofa.