Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

MADmax23

Citat: SEB  u 21 Ožujak 2019, 08:14:58
nije...ja uvjek krećem od prednih kotača samo ako auto ima ABS poželjno je da je na kotačima i da motor radi
cek to ti ozbiljno ili ?
mislim prvi put cujem to?

Mike20

Citat: SEB  u 21 Ožujak 2019, 08:14:58
nije...ja uvjek krećem od prednih kotača samo ako auto ima ABS poželjno je da je na kotačima i da motor radi

A ona opcija je učinkovita, preko dijagnostike da se uključi pumpa abs-a i otvore ventili u jedinici da se sve isprazni?

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

AntonioK

Kočiono sam taman juče prominija(svake treće godine),ali sam zato pa na tehničkom ,neka kugla live vilice ima lufta :to:

SEB

Citat: Mike20  u 21 Ožujak 2019, 09:22:47
A ona opcija je učinkovita, preko dijagnostike da se uključi pumpa abs-a i otvore ventili u jedinici da se sve isprazni?
nisam nikad imao potrebu nakon odzračivanja kako sam opisao
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr

John

Kad smo kod kocionog ulja,sta stavljate unutra ako ne Tutelu, i ako da gdje je ima za kupiti? Mjenjač ista stvar.

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk

MADmax23

Citat: John  u 21 Ožujak 2019, 09:43:58
Kad smo kod kocionog ulja,sta stavljate unutra ako ne Tutelu, i ako da gdje je ima za kupiti? Mjenjač ista stvar.

ja stavio bosh kociono ulje. 1l oko 60kn.
seb,koliko kod tebe izmjena kocionog ulja i koliko traje?

SEB

DOT

DOT4 ili 5,5.2,... ako se ganjaš i imaš potrebu za uljem sa višom točkom vrelišta
www.bertol-automobili.hr

SEB

Citat: MADmax23  u 21 Ožujak 2019, 10:20:39
sa uljem 150
sa uljem 150 kn...cca pol sata
www.bertol-automobili.hr

John

Ok da ide DOT4-  4/s unutra. Da budem precizniji, kad kazem ako ne Tutela (petronas) mislim na brand kao npr. Bosh  tnx. MadMax. TakoÄ'e ulje za mjenjač ne mogu naći specifično Petronas Tutela Transmission Matryx 75w85 nigdje. Kupim i 75w85 od npr Bosha sto ne zelim.

Pitanje je koji brand stavljate ukoliko ne mozete naći Tutelu?

John

Ma moji stavljaju Aral,radje nemoj.stavili su mi ga  u motor,zadovoljava specifikaciju al u pravilu,meni ga turbo pije ko mljeko,bez ganjanja nekog. a i bukirani su,budes cekao. S obzirom da su kocnice u pitanju bolje stavit malo bolje ulje.

topolino

Da, zaboravio. Redosljed jest da odzracujes od najduljeg voda prema najkracem vodu uz stalno nadoljevanje i pracenje nivoa tekucine u posudi. Referentna tocka za mjerenje duzine voda ti je glavni kocioni cilindar. Vrlo vjerojatno budes morao odzracivati i kvacilo ako je na istoj posudi.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

MADmax23

mislim da je kvacilo u istoj posudi.
seb odlicna cijena.
ma bio sam mjenjao ulje  negdje u 9mje u HAKu i mislim da su mi promjenili ulje kao da rade na stojadinu i posao trajao 2h a naplatili 200kn

Mike20

Citat: SEB  u 21 Ožujak 2019, 09:40:07
nisam nikad imao potrebu nakon odzračivanja kako sam opisao

:care1: :ernaehrung004:

punto1976

Ne treba i kuplug dirat jedino ako se zbog starosti sve mijenja, iz njega ne izaÄ'e ulje ako ga u posudi nestane.
Ja sam uzeo od ATE-a 5.1 mislim, onaj kao sportski prije bio plavi, sad nije više i košta oko 120 kuna litra. Jako dugo traje i ima temp index oko 270 stupnjeva na početku.