Motori s ugrađenim plinom i vožnja na plin

Autor mikeg20, 29 Listopad 2007, 21:30:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

andreiGT

Max Abarth

ne...

na srednjoj slici je eletronski regulator protoka plina kroz cijev
a koliko vidim sistem je na flanÄ'u, iliti karburator

jedini filter koji postoji na takvome sistemu je onaj na isparivaču i nije potreban drugi

drugi se stavlja jedino na sistemima sa injektorima i najviše je tu zbog njih da se ne začepe

zvrk

e da...što se tiče ispravnosti pokazivanja količine plina u spremniku...iz iskustva znam da se to da kalibrirati na brc sistemu ali to nije tako bitno već samo bode u oči...jer ako već imam taj lcd pokazivač ili onaj obični onda bi čovjek i očekivao da koliko toliko ispravno pokazuje...

ali nema veze..kod mene se to samo od sebe nekako dovelo u red, tako da sad nema prevelikih odstupanja..

kao što smo već rekli, najbolji pokazatelj količine plina je praćenje kilometraže...

ja sam svoju potrošnju izmjerio i stanje je ovako: benzin - grad 10lit./ otvoreno 7 lit.
                                                                         plin     - grad 11lit./ otvoreno 8 lit.

bio sam sad na moru i sa 200 kn (49,75 lit.)  plina sam preÅ¡ao 620 km.

620 km/100 km = 6,2

49,75 lit. / 6,2 = 8,02 lit./ 100 km

Ali imao sam i jedan problem. Riknuo mi je onaj Lcd pokazivač plina i sad je trenutno zamjenjen sa klasičnim prekidačem.

Zadnja 2 dana mi se dogodilo da kad bi auto stajao preko noći, ujutro nije htio upaliti. Kako je taj lcd indikator spojen direkt na akumulator, on je cijelu noć uključivao i isključivao plinski sustav i čupao mi struju iz akumulatora.

Lcd je reklamiran i novi stiže za cca 10-ak dana.

Majstor je bio korektan i riješio mi sve u rekordnom roku... :good: :good: :good:

NikolaST

ili ovako: 49,75/620=0,0802. Makneš 2 decimale i izlazi 8,02
assumption is the mother of all fuckups

zvrk

security22zd

neznam jeli ovo bas mogu smjestiti u ovu temu ali ako da ok..ako ne neka je maknu..he

ovako...vozim bravo 1.6 16v iz 1997..ima plin unutra koji je ugraÄ'en u 6 mj prosle god..u 12 mj napravim atest i sve super jer sam cio da od 1.1.2010 se ukida trosarina na tehnickom od nekih 550 kn(ispravite me ako grijesim)..da bi danas otisao naravio tehnicki,osiguranje..i pitam ih na tehnickom (mehanizacija zadar) sto je sa tom trosarinom...dobio sa sljedesi odgovor..ukinuta je..ali mi nemamo pravilnik po kojem da radimo stoga se to jos uvijek placa... :82: :82: :82: :82:

posto sam sve ovo napravio par dana prije isteka..tocinije 29-og moram platiti i cestarinu zanima me ima li tko bilo kakvih saznanja o tome...uglavnom dali je tko radio tehnicki na plin od 1.1.20120 do danas..i dali je platilo ili nije tu trosarinu od 550 kn?

unaprijed hvala decki

:resp

mikeg20

Cestarina se plaća i dalje 550 kuna, nije ukinuta.
Ja imam sutra regu na Puntu.
Ukinuto je jedino atest boce svakih 5 godina, sad je 10 godina jer trenutno nema tko raditi te ateste jer su izašli novi pravilnici

security22zd

pa sto nije pisalo po novinama i netu da ce biti ukinuta i da je ukinuta..?????????? :82: :82: :82:

:resp

mikeg20

Ne, nije ukinuta, pisalo se svašta, da će UNP udruga održati sastanak s ljudima iz tih ministarstava, uspjeli su riješiti neke stvari i pošto im nitko ništa ne može, naplačivat će to i dalje. E sad dal se za nadati da će RH platiti kaznu kao i Slovenija radi nepoticanja alternativnih goriva-kod nas bi si to naplatili nazad, zna se kak

security22zd

ah...dobri stari balkan..udri po malom coviku

mikeg20

Eto, platih "posebnu naknadu za vozila na UNP"

security22zd

mene ceka u petak posto mi tad istice sve...i jos mi tehnicki tj teh pregld skuplji 70 kn samo zato sto mora provjeriti plinsku instalaciju
al aj dobro nema ekotesta

security22zd

Citat: Mike20  u 27 Siječanj 2010, 20:26:20
Eto, platih "posebnu naknadu za vozila na UNP"

i ja..bem ih cestraina..sa tom trosarinom me izasla 1160 kn...pa nebi da vozim bus

Å¡ule zg

MNOGI MAJSTORI NE GOVORE LJUDIMA DA JE TU I TAM DOBRO VOZITI AUTO NA BENZIN DA RADE DIZE,AK NE RADE MOGU SE POSUŠIT I ZEZAT A ONDA NIKAKV ULTRAZVUK NE POMAŽE,A SVAKI SISTEM SE UVIJEK UJUTRO PALI NA BENZIN,PA KAD SE ZAGRIJE VODA U SISREMU DO ODREĐENE TEMPERATURE,AUTOMATSKI SE PREBACIVA NA PLIN........SAMO AKO NEMAŠ BENZINA ILI TI NE RADI PUMPA BENZINA SVIJE SE PALITI AUTO NA PLIN...ALI NIJE POŽELJNO ČESTO TO RADITI,BEZ OBZIRA DALI JE FLANĐA ILI INJEKTORI....IMAO SAM LANDI RENZO NA 2 SAABA,HONDI 1.8VTI,ROVERU 200 I 25...I NIKAD NISAM IMAO FRKE SA PLINOM....MOŽDA ZATO KAJ SAM IMAO PRAVOG MAJSTOR AKOJEG MOŽEŠ PITAT I ČOVJEK TI SVE OBJASNI,KAK KORISTITI LPG RADI TVOJE EM SIGURNOSTI,EM TRAJNOSTI..

mikeg20

Šule zg, velika slova u postovima u internet komunikaciji se smatra vikanjem pa isključi taj CAPS LOCK.

BTW, ja se UOPĆE ne vozim na benzin na svom autu zadnje 2 godine ili 75 000km i motor radi savršeno, kaj veliš na to?
Motor radi na benzin SAMO u leru, dakle ne prelazi 1000 rpm i tak svaki put kod paljenja par minuta nakon čega krećem kad prebaci na plin i ,da, točim OMV 100 Carrera samo