Motori s ugrađenim plinom i vožnja na plin

Autor mikeg20, 29 Listopad 2007, 21:30:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

security22zd

nego da malo ozivim raspravu ;D

ajmo vi plinasi da vas pitam...tko je nedavno regao auto (mislim na one sto imaju atest)??

dali se jos uvijek placa onih 500-550 kn????

ili su (iako me strah) to ukinuli????

hajde obradujte me ;D

mikeg20

Neće to ukinuti, mogu samo još dodati

goran86

goran86

mike sad tek vidim to kak ti je na leru samo na bengu auto???? daj malo objasni?? meni je narihtan na 30-40 stupnjeva nisam siguran,a kaj tebi to na 1000 rpm-a onda na plin roka odmah??? jel to zdravo zaa auto??

security22zd

NikolaST

najvjerovatnije kao i ja: pusti ga da se zagrije na leru i onda gaasss, pogotovo u zimskim mjesecima
assumption is the mother of all fuckups

mikeg20

Citat: goran86  u 20 Listopad 2010, 12:48:29
mike sad tek vidim to kak ti je na leru samo na bengu auto???? daj malo objasni?? meni je narihtan na 30-40 stupnjeva nisam siguran,a kaj tebi to na 1000 rpm-a onda na plin roka odmah??? jel to zdravo zaa auto??

To sam pričao u kontekstu da se uopće ne vozim na benzin, da jedini rad ne benzinu dizne imaju na 1000 rpm par minuta dok ne doÄ'e temperatura za prebacivanje na plin.
Sad imam trenutno oko 95 000km odraÄ'enih na plin, NIKAD nisu benzinske dizne čišćene, a na bengu m i radi super

goran86

aha...jbt ja skužil da odmah auto prebacuješ na plin..meni treba nekih 3-4 min da mi se prebaci na plin,a tolko mi se neda čekati u autu il kraj auta,jedino kad snjeg oko njeg čistim :D

mikeg20

Al npr Punta mogu odmah paliti na plin, držim duže pritisnut gumb za prebacivanje i upali, naravno trokira malo i nije dobro za dizne jer se mogu smrznuti.
To je kao emergency mode kad bi nedaj bože crkla pumpa benzina-u tom slučaju ta opcija zlata vrijedi

Max Abarth

ne samo da se dizne smrzavaju već jako šteti isparivaću ;)

ovisno o sistemu sve se da podesiti

može se podesiti da auto na leru prebaci na plin , kao i na npr velikim okretajima koji opet nisu dobri za plinsku instalaciju ponajviÅ¡e zbog zaleÄ'ivanja isparivača

znači staneš na semaforu - motor na bengi - kreneš pali plin

voziš na autoputu na nekih 5000 okretaja - prebaci na bengu

toga ima dosta vani, zato im i traju isparivači duplo od naših ;)

security22zd

Citat: Max Abarth  u 20 Listopad 2010, 13:42:30

a i vani je i čišći plin od nasega...garant... ;D

Max Abarth

security22zd

ceker

Citat: Max Abarth  u 20 Listopad 2010, 13:42:30
ne samo da se dizne smrzavaju već jako šteti isparivaću ;)

ovisno o sistemu sve se da podesiti

može se podesiti da auto na leru prebaci na plin , kao i na npr velikim okretajima koji opet nisu dobri za plinsku instalaciju ponajviÅ¡e zbog zaleÄ'ivanja isparivača

znači staneš na semaforu - motor na bengi - kreneš pali plin

voziš na autoputu na nekih 5000 okretaja - prebaci na bengu

po meni je to suludo, bitnije je dobro slozit polozaj i grijanje isparivaca i nece bit problema, npr. fuarm reno kango 1.4 8v ima lovato plin na dizne i auto se vozil po autocesti po zimi na 5-6° po 150kmh i nikad nist.. a masa ljudi kolko sam skuzio se buni da im na vecim brzinama se plin gasi.. pogotovo zimi.
neas turbo, e to ti nevalja mahune..!

Max Abarth

donja točka efektivnoga rada isparivača je nekij 7 stupnjeva...

nema načina da se položaj i grijanje isparivača "bolje složi"

do smrzavanja dolazi kada je protok plina toliko velik da poništava zagrijanost protoka vode iz motora

reno kango 1.4 8v mije isto ka i moj stilo sa 5 cilindara koji na 220 kmh vuče plin i te kako

ni meni se na 150 ništa ne dešava jer je na nekih 4500 okretaja ;)

no kada je blizu 6000 i tekako počne smrzavati isparivač...

čak smo ga jednom testirali preko kompa i na 180 pala je temperatura na 12 stupnjeva

meni je naštelano da ispod te temperature prebaci na bengu ;)

što mi se još nije desilo jer ga na plin ne vozim nikad tako brzo