Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

SEB

dečki lakÅ¡e sa nogom na gasu...ja se jučer vozim na probnj vožnji  sa jednim gospodinom u Bravu 1.9 120 ks i čovjek se hvali kak auto njemu troÅ¡i 5,5 - 6 lit...2008 g.,33000 km, uredno servisiran
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

boriggy

ma mi to ovak samo malo da garež izbacimo.. :D kaj je najbolje, ponistio sam putno racunalo prije polaska.. gas do josipdola, gas nazad, komp je pokazivao 7 litara.. iako je to malo vjerojatno obzirom na tezinu moje desne noge taj dan.. :D

seb, kod pravog majstora se auto servisira ocigledno. ;) morat cu i ja.. ovaj karic i autocommerce mi nikak pod kapu ne idu..

Gemist Nino

Ma to sam malo Seb na onoj snjiti autoputa od busevca do Gorice stisnuo,meni je kombinirana potrošnja 6,2l!

Apolon

Ma drugari vozim ga najekonomočnije Å¡to mogu. Juče comp pokazuje 8.1 l/100km, prosječna brzina se povećala na 23 km/h. Naravno to je čista gradska vožnja, posao-kuća kroz centar grada ali napominjem da se max trudim da vidim minimalnu potroÅ¡nju u datim uslovima. Ručica žmigavca kad skrećem u lijevo u većini slučajeva se ne vraća. Isprobao sam kad je auto u mjestu i vraća se  :neznam:
Ovdje se govori o nedostacima i greÅ¡kama a o pohvalama za Bravo kojih ima mnogo drugom prilikom, da ne bude zabune  :ok:

SEB

probaj vidjet u servisu dali sa elektornikom sve štima tj ubrizgavanjem...vidi filter zraka....neki mehanički problem

na kraju natoči puni auto, odi negdje i napravi 100km pri nekoj normalnoj vožnji po mogučnosti na otvorenoj cesti cca 120 km/h i ako ti tada normalno troši onda je malo do tebe tj načina na koji voziš auto (bez uvrede, samo pokušavam pomoć)
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

franzi

Ne može nikako bolje vozit auto ako mu je prosječna brzina 21km/h, nek bilo tko proba svaki dan u špici voziti kroz grad, 1.9 dizel (bilo koji) će mu trošiti 9 litara.

boriggy

Da, slazem se sa prethodnim komentarom svakako. Ocigledno su nam Bravači teži, kako kazu od konkurencije, pa ga gradska voznja popapa lagano. Ali sve je to i dalje u normali po meni. 8 litara po gradu je po meni ok..

Apolon

Pretpostavljam da je tako. Punto mi je trošio minimalno litru manje ali je i lakši oko 300 kg.
Ono Å¡to sam joÅ¡ primjetio da je Bravo jako nizak, pogotovo prednji dio. Svako penjanje na trotoar predstavlja izazov. TakoÄ'e malo je anemičan na nižim obrtajima, pogotovo u prvoj i drugoj brzini ali kad "uhvati" povlači kao lud  ;D

marloz

Citat: Apolon  u 19 Rujan 2012, 09:15:42
Pretpostavljam da je tako. Punto mi je trošio minimalno litru manje ali je i lakši oko 300 kg.
Ono Å¡to sam joÅ¡ primjetio da je Bravo jako nizak, pogotovo prednji dio. Svako penjanje na trotoar predstavlja izazov. TakoÄ'e malo je anemičan na nižim obrtajima, pogotovo u prvoj i drugoj brzini ali kad "uhvati" povlači kao lud  ;D

onda si trebao uzeti turbobenzinca ;)

boriggy

hm.. prije par dana osjetio sam nekakvo lupkanje tupo.. danas sam odgonetnuo da se radi o sjedistu.. jesam malo jaci (tipa sto je muskarac bez 100 kg), ali da se sic vec sad nakon samo dvije godine (nepune) razloha.. ima li to smisla? da li se takve stvari priznaju preko garancije? Mislim, na sjedistu stvarno nije jahano, skakano, divljano itd.. auto je iznutra NOV!!!

get

Danas su se pojavile neke poteškoće sa staklenim krovom. Teže se zatvara. Kao da mu nešto smeta, ali uspio sam ga zatvoriti. Nadam se da ću preko vikenda imati vremena da malo rastavim krov i očistim kanale pa da vidimo.

To se jednom dogodilo, tade je guma smetala jer se bila pomaknula nakon ručne praonice, ali to sam lako riješio.

Informirat ću vas, iako znam da nas malo ima taj krov. Ako ću to rastavljati, malo ću poslikati proceduru :)

Apolon

Citat: Global  u 15 Lipanj 2009, 16:22:16
Ne znam Å¡to tu nije jasno, koliko sam vidio i drugi imaju problem sa kočnicama. Jednostavno auto sam koči i gotovo, kao da ga blokira neÅ¡to, a papučica kočnice je tvrda kao kamena, a ne lagana kao kad je sve O.K. Izgleda da im je to boljka i mislim da će se i to drugima deÅ¡avat. Prije sam vozio Golfa III TDI 90 ks i bio sam prezadovoljan, nikada ni jedan manji kvar , a vozio sam ga 6 godina. PotroÅ¡nja mu je bila 5,3-6,0 l. maximalno, bez obzira koliko sam ga tjerao. DoduÅ¡e, auto je bio i lakÅ¡i od Brava. Inače ja samo vozim relaciju RI-ZG i obrnuto, znači samo autoput, od 20.000 km koliko sad imam u godini dana, možda sam 3-5 tisuća imao gradske ili magistralne ceste, sve drugo autoput i bez obzira na sve čini mi se da potroÅ¡nja od 7 litara ili 7,2 i nije baÅ¡ mala (znam imat prosjek 6.5 l/100 km). U papirima piÅ¡e puno manja potroÅ¡nja na autoputu, u gradu 7,5 l/100 km, na otvorenoj cesti 4,4 l/100 km, u mjeÅ¡ovitoj vožnji 5,6 l/100, to uopće nije istina, pogotovo  podatak o potroÅ¡nji na otvorenoj cesti, pa to je notorna laž.
Zabrinut potrošnjom svoga Brava malo češljam po forumu pa našao i gore navedeno. Slažem se sa svim i mislim da ne bi trebao toliko da troši. Negdje sam pronašao komentar da mu kazaljka pada kao kod benzinca :) :) :)
Na auto putu pri brzini 130 km/h mislim da mora da ide dosta ispod 7. Nemam pojma  :neznam:, možda previÅ¡e očekujemo, težak je to auto (malo da se utjeÅ¡im  :D).

ccm

Vidim da se dosta prica o potrosnji. Meni auto trosi malo, ako ga tako vozis. Inace moze on i 10 litara trosit.
Ja radim preko 2k kilometara mjesecno, uglavnom ruta Dugo Selo <-> Knežija. Znaci autoput do Ivanje Reke, oko 120km/h (nekad ga raspusem na 160-170, jednom tjedno recimo), pa onda Slavonska kako promet dozvoljava. Znaci nije bas gradska voznja, ali autoput voli popit, a i guzve na Slavonskoj oko 17 sati ne pomazu bas. Preko vikenda je voznja po Dugom Selu i tu i tamo odlazak do grada, znaci opet nije cista gradska voznja. Ovako se vozim vec 6 mjeseci i potrosnja po kompu je izmedju 6,2 i 6,5. Posto je tempo konstantan, komp skoro pa ne laze, maks 1 deci. Kad sam stavio 18 colne felge, potrosnja je blize 6,5, ali ne preko. Jedan tank sam ga isao stediti i testirat koliko nisko mogu ici sa potrosnjom. Ruta je bila identicna ovoj gore, samo sto sam 2 puta isao u Vrbovec (otvorena cesta, 80km/h) pa je to pridonjelo potrosnji, uglavnom, 5,2 nakon 800 kilometara.
Ali, koliko sam imao prilike vidjeti, grad ga ubija, ali posteno. Kad ga natocim, resetiram komp i odem recimo u Gracane kod svojih, to je znaci cista gradska voznja, pa lagano penjanje do Gracana, potrosnja se vrti oko 8,5, a nije da se ganjam po gradu. Da se svaki dan tako vozim, ne vjerujem da bi se nesto spustila.
Tako da, bez obzira sto je dizel, to je dost velik i tezak auto i ne moze se ocekivat neka potrosnja iz bajke. Takodjer, iznad 130 imam osjecaj da potrosnja vrtoglavo raste...
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Apolon

Citat: ccm  u 10 Listopad 2012, 15:42:40
Vidim da se dosta prica o potrosnji. Meni auto trosi malo, ako ga tako vozis. Inace moze on i 10 litara trosit.
Ja radim preko 2k kilometara mjesecno, uglavnom ruta Dugo Selo <-> Knežija. Znaci autoput do Ivanje Reke, oko 120km/h (nekad ga raspusem na 160-170, jednom tjedno recimo), pa onda Slavonska kako promet dozvoljava. Znaci nije bas gradska voznja, ali autoput voli popit, a i guzve na Slavonskoj oko 17 sati ne pomazu bas. Preko vikenda je voznja po Dugom Selu i tu i tamo odlazak do grada, znaci opet nije cista gradska voznja. Ovako se vozim vec 6 mjeseci i potrosnja po kompu je izmedju 6,2 i 6,5. Posto je tempo konstantan, komp skoro pa ne laze, maks 1 deci. Kad sam stavio 18 colne felge, potrosnja je blize 6,5, ali ne preko. Jedan tank sam ga isao stediti i testirat koliko nisko mogu ici sa potrosnjom. Ruta je bila identicna ovoj gore, samo sto sam 2 puta isao u Vrbovec (otvorena cesta, 80km/h) pa je to pridonjelo potrosnji, uglavnom, 5,2 nakon 800 kilometara.
Ali, koliko sam imao prilike vidjeti, grad ga ubija, ali posteno. Kad ga natocim, resetiram komp i odem recimo u Gracane kod svojih, to je znaci cista gradska voznja, pa lagano penjanje do Gracana, potrosnja se vrti oko 8,5, a nije da se ganjam po gradu. Da se svaki dan tako vozim, ne vjerujem da bi se nesto spustila.
Tako da, bez obzira sto je dizel, to je dost velik i tezak auto i ne moze se ocekivat neka potrosnja iz bajke. Takodjer, iznad 130 imam osjecaj da potrosnja vrtoglavo raste...
Ok, onda je to to. Molim te samo mi reci koliko ti troÅ¡i na 130 km/h. Digni ga na 130 pa resetuj trip pa vozi tako bar 10-ak km. Javi, pa da idem na auto put da uporedimo rezultate  :drive:

ccm

Pa ako je vjerovat trenutnoj potrosnji, blizu 7.
Al ajd, bas cu danas kad idem doma restartat pa vidim, taman idem od Buzina za Dugo Selo.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...