Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

franzi

Citat: Apolon  u 10 Listopad 2012, 15:01:39
Zabrinut potrošnjom svoga Brava malo češljam po forumu pa našao i gore navedeno. Slažem se sa svim i mislim da ne bi trebao toliko da troši. Negdje sam pronašao komentar da mu kazaljka pada kao kod benzinca :) :) :)
Na auto putu pri brzini 130 km/h mislim da mora da ide dosta ispod 7. Nemam pojma  :neznam:, možda previÅ¡e očekujemo, težak je to auto (malo da se utjeÅ¡im  :D).

Ma to su lovačke kako na 130km/h mora trošit ispod 7l, neki dan sam se vozio u novom Passatu CC tdi i na 140 je trošio 7.3l. Doduše na 180 je trošio 8.5l što je odlično.

Uglavnom, da imaš 1.6jtdm vjerojatno bi trošio manje, ali 1.9 - jbga, neće ići.

ccm

Eto sad sam isprobal na autobanu, kako sam rekel.
Znaci, ubrzo na 130km/h, resetiro komp i vozio se tako tocno 5km. Idealni uvjeti, ravan autoput bez brda, dolina i zavoja, ni jednom nisam moral kocit ni ubrzavat, idealnije bi bilo jedino da imam tempomat. Trenutno sam na 18 colnim felgama i 225 gumama, sto je mrvicu vece od standardnih 16 colnih kotaca, pa brzinomjer pokazuje malo manje nego sto je stvarna brzina, al ja sam ga drzal na 130 po cajgeru.
Prosjecna potrosnja za tih 5km je 6,3 litre. Tek nakon toga sam pocel kocit i skinuo se s autobana.
Ajmo reci da je ovo ok potrosnja, ali treba uzet u obzir idealne uvjete. Da dodje koje brdo, pa koji izlet na 150 zbog preticanja, mislim da bi lako doslo do 7 litara. Jbg, fali mu 6. brzina.

Inace, ako je kome bitno, nakon naplatnih kucica imam jos cca 5km otvorene ceste do doma, nema semafora, samo jedan pruzni prijelaz, ali nije bilo vlaka, taman je kamion bio ispred mene tako da smo se vozili 60km/h do 70km/h i potrosnja je pala na 5,2 litre.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Apolon

Hvala ccm  :care1:, probam pa javim. Evo jedan link koji sam naÅ¡ao:
Consumi bravo multijet
Jednostavno se zapitam kad vidim ovako nešto :82:

ccm

Ne znam kak se to taj vozi da mu je 20 litara prosjecna potrosnja... To je ipak malo previse.
Ali jbg, svaki auto ce trosit puno ako ga teras, samo sto ce dizel trosit litru manje od benzinca.
Druga stvar je ako pazis, tu je dizel puno bolji i vraca bolje rezultate.
Ali sve u svemu, kak je i Seb gore napisal, oprezno s nogom i potrosnja ce bit ok.  ;)

get

Krivo ste ovo razumjeli.

Na putnom računalu mu je namjeÅ¡eteno da mu pokazuje koliko kilometara preÄ'e sa jednom litrom.

Znači, sa jednom litrom goriva, uspije preći 19,2-19,7 kilometara.

Kada bi to preračunali na naš uobičajen način, to bi značilo da mu vozilo troši cca 5.2l/100km.

To se može podesiti

Apolon

Ccm izgleda nije razumio  :nod:. Ko je vozio prije fiata zna za ovakvo obračunavanje potroÅ¡nje.
Da na novim b.comp. se može podesiti.
Poenta Å¡to je liku prosječna potroÅ¡nja 5.2 l/100km na preÄ'enih 2400 km, sa prosječnom brzinom 50km/h  :neznam:

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

Apolon

Pa hoću i ja da moj troÅ¡i ovoliko  :smrc:
A da ga chipnem kao Å¡to si rekao  :bravo:

ccm

Citat: Apolon  u 11 Listopad 2012, 09:22:02
Ccm izgleda nije razumio  :nod:.

Kriv sam, nisam na ti sa talijanskim... Ali to nije neka cudna potrosnja. Napiso sam vec da sam i ja to ostvario, sa malo paznje. Netko tko zivi u recimo Slavoniji i vozi otvorenom cestom normalnim tempom svaki dan, bez problema bi imal ovakvu potrosnju, mozda i manju.

SEB

Malo brzinu pokazuje jer racuna kolko je vremena radio motor i kolko je km presao!!! To je normalno!!! Za ostalo tj potrosnje ako je sve u redu sa autom onda je to to. Promjeni nacin voznje da ju smanjis kolko se moze. Sa chipom ce se smanjit u odredjenim uvjetima voznje!!!
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr

Apolon

Ma to je jasno. Ova prosječna potroÅ¡nja od 5.2l/100km bi bila logičnija da je prosječna brzina veća, recimo oko 80-90 km/h. Mislim da je potroÅ¡nja od 5.2l izvanredan rezultat za prosječnu brzinu od 50km/h i preÄ'enu km 2400km.
Ipak ću malo da ga chipnem  :wiii:

SEB

To nemoj opce tako gledat...mozes imat i vecu brzinu uz takvu potrosnju
www.bertol-automobili.hr

Apolon

Citat: SEB  u 11 Listopad 2012, 12:59:09
To nemoj opce tako gledat...mozes imat i vecu brzinu uz takvu potrosnju
Ne čitaš šta pišem.
Nema veze, troÅ¡i koliko troÅ¡i  ;D

gt3

u zadnjih 2-3 dana, teze otvaram vrata, vozacka. izvana i iznutra jednako zapinje, kao da nesto grebe kada vucem kvaku. razmisljo sam da podmazem, ali ne znam koji dio. probat cu podmazati na Å¡toku i onaj dio koji ide na Å¡tok, sto bi jos mogao probati?

SEB

Citat: gt3  u 22 Siječanj 2013, 10:54:42
u zadnjih 2-3 dana, teze otvaram vrata, vozacka. izvana i iznutra jednako zapinje, kao da nesto grebe kada vucem kvaku. razmisljo sam da podmazem, ali ne znam koji dio. probat cu podmazati na Å¡toku i onaj dio koji ide na Å¡tok, sto bi jos mogao probati?
podesit vrata
www.bertol-automobili.hr