Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Puntigamer

U zadnje vrime s vručinama mi se učinilo da klima slabije hladi pa sam otišao do Vulakal tu u Zadru da mi to provjere.
Uglavnom u sustavu je bilo 300 od potrebnih 500 grama plina a ulje je bilo u zadanoj količini.  Nadopunjeno mi je 200 grama polina i sad znatno bolje hladi kabinu auta, ukupni troÅ¡ak je bio 200kn.

robert_zd

Ja sam svoju punio lani al sam i danas otisa u Auto-Direkta provjerit. Jucer mi se cinilo da slabije hladi, al mozda je bilo radi toga sto je cili dan auto na suncu a ja bi tija da ohladi u 5 minuta  :DD: Uglavnom ulje i plin su bili uredni, 500g. Al kaze covik stavit cu ti 450g jer iz iskustva kaze da je za sustav bolje tako. Uglavnom stave boju i za 15 dana dodji na kontrolu da provjeri lampom jel gubi igdi plin. 50 kuna su skuplji od Vulkala al Vulkal kad napuni plin nema vise s tobom nista, ako pusta, opet placas punjenje, a odi ce ti naci di pusta i o svom trosku opet napunit  :ok1:

danijel044

ZaÅ¡to bi bilo sve  u redu....   

Neki dan...dignem haubu  malo bacit kontrolu tekućina...

Kad ono fali vode ispod minimuma...wtf... 

Crijeva izgledaju ok...u ulju nema vode... ali vidi se da je prednjio dio motora zaÅ¡prican  antifrizom...  izgleda da  je  hladnjak odradio svoje...samo ne kužim di...

Kad se auto zagrije na radnu  vidi se  para iznad hladnjaka ...tamo negdje kod one plastike od usisa zraka ,a ispod brave od haube... ... hladnjak  isto mokar...

Ono šta me buni je šta ne znam koji od ta dva hladnjaka curi...a nije baš neka zabava ih skidat...

gandi

Ulij si od sonaxa tekucinu za krpanje hladnjaka, pomaze za tako mala ostecenja.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

Mike20

Koji od dva hladnjaka, imaš samo jedan.
Ispred hladnjaka je samo intercooler.
Moguće da je kamenčić ili fizičko oštećenje

danijel044

Kad gledaÅ¡ odozgo...izgleda kao da su dva...na jednog idu normalno crijeva od vode..i on se nalazi bliže  motoru 
a, na drugi  crijeva od klime...

Uglavnom

Evo di curi....

btw jel tko zna zaÅ¡to na peru  ventilatora ima par ovih limenih "kopči".... :82:

Stilo M

Te kopce su uteg
Ko na felgama kad balansiras
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

danijel044

Citat: gandi  u 20 Rujan 2017, 13:19:02
Ulij si od sonaxa tekucinu za krpanje hladnjaka, pomaze za tako mala ostecenja.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Nekak me frka to lijevat kad ne mogu to ulit bas u hladnjak...nego treba kroz cijeli sistem proci...

Mike20

Citat: danijel044  u 21 Rujan 2017, 18:00:09
Kad gledaÅ¡ odozgo...izgleda kao da su dva...na jednog idu normalno crijeva od vode..i on se nalazi bliže  motoru 
a, na drugi  crijeva od klime...

Drugi se ne zove hladnjak nego isparivač ak se ne varam  :crazy2:

SEB

IC, hladjak vode, hladnjak klime ili isparivač
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

gt3

Imam problem sa trzanjem u voznji. nisam siguran da li je to misfire ili nesto drugo. osjeti se prilikom ubrzanja. danas cu staviti nove svijecice, mozda pomogne, ali ako ne, sta onda? ako je misfire, trebala bi se upalit "check engine" lampica, zar ne? da li bi se svejedno trebala moci procitati greska ako se spoji na komp?

SEB

Citat: gt3  u 22 Rujan 2017, 08:53:06
Imam problem sa trzanjem u voznji. nisam siguran da li je to misfire ili nesto drugo. osjeti se prilikom ubrzanja. danas cu staviti nove svijecice, mozda pomogne, ali ako ne, sta onda? ako je misfire, trebala bi se upalit "check engine" lampica, zar ne? da li bi se svejedno trebala moci procitati greska ako se spoji na komp?
MISFIRE je pojava propuštene iskre... postoji logistički mode u ECU namjernog propuštanja iskre zbog ECO normi i može biti propuštena iskra zbog nekog kvara...svječica, kablovi ili nešto vezano na struju tj iskru na svječicu
zbo logističkog moda ECU neće palit grešku a zbog kvara može ali i nemora
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

gt3

Citat: SEB  u 22 Rujan 2017, 09:01:20
MISFIRE je pojava propuštene iskre... postoji logistički mode u ECU namjernog propuštanja iskre zbog ECO normi i može biti propuštena iskra zbog nekog kvara...svječica, kablovi ili nešto vezano na struju tj iskru na svječicu
zbo logističkog moda ECU neće palit grešku a zbog kvara može ali i nemora
hm... znaci, probati cu sa novim svjecicama, a ako nece biti bolje, probati bobine. jel imas jos koji savjet?
hvala

Mike20

Radi svječica je to. Ak ne pomogne, doÄ'i do Vž, imam ja 2 rezervne nove Bosch bobine za testiranje, ak ye ne snaÄ'eÅ¡

gt3

Citat: Mike20  u 22 Rujan 2017, 09:37:58
Radi svječica je to. Ak ne pomogne, doÄ'i do Vž, imam ja 2 rezervne nove Bosch bobine za testiranje, ak ye ne snaÄ'eÅ¡
hvala na ponudi, mozda ju i iskoristim :)
stavit cu veceras nove svjecice pa bum pametniji. gdje si uzeo bobine?